Kako muškarci odvajaju strast od ljubavi?

5987

Srećno udata žena koja traži ljubavnika prava je retkost, ali srećno oženjen muškarac koji traži ljubavnicu je svakodnevica.

Milena Miletić – dipl. psiholog, spec. psihoterapije, stalni sudski veštak

Preko 90% veza započeli su muškarci, ali su ih preko 80% okončale žene. Ovo je stoga što žena oseti da veza ne obećava emocije, da je samo fizička, i zato ona želi da izađe iz takve veze.

Muški mozak može da odvoji ljubav od seksa i da se bavi svakim od njih posebno. Zato što ne može da radi dve stvari istovremeno, on se lako prepušta seksualnom fizičkom iskustvu, koje mu oduzima svu pažnju.

Još uvek nije sa sigurnošću otkriveno gde je centar za ljubav u mozgu. Postoje dokazi o povezanosti između centra za ljubav i centra za seks kod žena, kao i da prvo mora da se aktivira centar za ljubav da bi se „uključio“ centar za seks. Muškarci nemaju ove veze, tako da tretiraju ljubav i seks odvojeno. Za muškarca seks je seks, a ljubav je ljubav. Ponekad se dese u isto vreme.

Prvo pitanje koje će žena postaviti muškarcu uhvaćenom u prevari je: „Da li voliš tu ženu?“ Najverovatnije će odgovor biti: „Ne, to je samo fizički, ona mi ne znači ništa“. Muškarac pri tom verovatno govori istinu, jer on zaista može da odvoji ljubav od seksa.

Ženin mozak, naprotiv, nije u stanju da razume ovakav odgovor, za nju su seks i ljubav isto. Za žensku psihu nije presudan njegov seksualni fizički kontakt sa drugom ženom, već kršenje emotivnog „ugovora“ koji je imala s njim.

Ako je žena imala ljubavnika i kaže da joj nije ništa značio, ona verovatno laže. Za ženu prelaženje crte u vidu seksa s drugim muškarcem znači da je već uspostavila emotivni odnos s njim. Za ženu su ljubav i seks isprepleteni. Ljubav i seks su jedno.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here