Samopouzdanje, seksipil, harizmatičnost i šarm! Kao žena ili zračiš ili mračiš

1238

Milena Miletić, diplomirani psiholog i specijalista psihoterapije otkriva šta žene treba da stave u prvi plan i čime da se diče. Ona je na svojoj facebook iznela zanimljiv tekst koji mi prenosimo u celosti.


„Samopouzdanje, seksipil, harizmatičnost i šarm su neotuđiv deo ličnosti. Kada ih žena poseduje, nijedna svećica više na rođendanskoj torti ili bora to ne može da izmeni. Ove osobine se ne mogu kupiti. Poseduješ ih ili ne. Ili zračiš i privlačiš, pa bila do grla pokrivena, obučena u najsvečaniju toaletu ili u džak. Ili mračiš… Ima i onih neupadljivih. Naravno, ne po izgledu, nego po stavu. Po hodu, pogledu, izgovorenoj reči, po načinu na koji ćuti. Po osmehu.

Žena se izražava na mnogo načina. Svi su prepoznatljivi, ali ne i dopadljivi. I onda ne treba da se čudimo… ponekad.

Bitno je da svaka žena ima svoj adut, najjači, iako različit i ponekad neupadljiv, skriven. I ne treba da ga se stidi. Za nju je najvažniji. Nijedna ne treba da izgubi sebe u dokazivanju drugima. Treba da se diči onim što poseduje. Poenta je u prihvatanju različitosti. A ne u osudi onoga što ne poseduje. Poseduje nešto drugo, jednako vredno. I to treba da neguje. Baš takvi kakvi jesmo smo savršeni u svojoj različitosti.

Žene su ukras sveta. A muškarci neodoljiva potreba. Alfa i Omega. Kod većine žena. I to je divno.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here