Шта радити ако вас је неко заиста повредио?

Богојављење - Бог се јави!

549

Ко год да вам је нешто урадио, ако желите то за себе да промените онда је најбоље да се молите за срећу те особе. Али, како?

Највећа моћ којом можемо да променимо свет је моћ да променимо начин на који размишљамо о свету, наше лично мишљење о свему што нам се дешава. У томе би требало да лежи кључ за нашу срећу. Јер суштина је у томе да не постоји место где ви престајете, а ја почињем, сва наша размишљања су у том такозваном уједињеном пољу.

Ако се ја молим за твоју срећу, десиће се једна од две ствари, или ћеш ти почети другачије да се понашаш, или ће мени престати да буде важно. Свакако ћу постићи један од та два циља и то је то.

Али остаје и даље питање како се молити за некога ко те је заиста повредио? То није лако, зар не? Али не чини ли вам се да је лакше седети отрован бесом и љутњом. То није нимало лакше. То је тешко, живети тако љут, отрован и кривити друге. Сигурно је тако много теже.

У принципу много је лакше благословити некога него га оптужити, али не баш одмах. За то су потребни време и рад. Али пошто је читав универзум самоорганизован и самокорективан, ако је мене неко повредио, универзум већ ради на томе. Универзум има принцип по коме ћу ја у материјалном свету да добијем оно што ми је та особа узела (божанске накнаде). Али, ако је моје срце затворено, ја нећу бити у могућности да примим нове чудесне могућности које је универзум припремио за мене.

Корисно је схватити да божанска накнада није реципроцитет. То је нешто сасвим друго. Реч је о чудима која се дешавају у животу и понекад могу да урадим нешто и скренем то чудо или можда неко други да уради нешто и тиме та могућност да се догоди чудо може бити блокирана са моје стране или са твоје стране, али се то чудо одржава ту за мене уз помоћ саморегулационе силе универзума (светог духа), све док не постанем спремна да га примим. Све док ја држим своје срце отворено, универзум ће тражити начин и неку другу путању, а то може бити неко друго време, или друга особа или ситуација.

Али сва љубав која припада теби је ту у универзуму, и твој живот је програмиран (од Бога, универзума, васељене… назовите то како вам је блиско), у најузвишенију и најкреативнију могућност. Све феноменално што би могло да се догоди већ има свој сценарио, али за његово остварење је од изузетног значаја оно што ти радиш.

Тај сценарио је као фајл у компјутеру. Ако твоје срце није отворено, онда не може да преузме те могућнисти и материјализује их доле на „земљи“ онаквима какве су на „небу“. Срећом је то фајл који је неизбрисив, али ако га не преузмете нема га на екрану. Ако сам испуњена горчином, све што ћу видети на екрану је горко.

Али све оно дивно је ту за нас, све најузвишеније и најкреативније је увек ту за нас, само је потребно да се отворимо и притиснемо дугме download.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here