Kako da sprečite praznično prejedanje i olakšate svom organizmu

Vreme praznika i slavlja sa sobom donosi i trpeze prebogate specijalitetima kojima je skoro nemoguće odoleti. Ipak, Milica vas savetuje da kontrolišite unos hrane kako bi izbegli prejedanje, koje može da prouzrokuje i ozbiljne zdravstvene probleme.

407

Pred nama je jedan od najlepših perioda godine. Praznični period je vreme okupljanja i druženja, i naravno da ne može proći bez bogate trpeze.

To je period kada više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, stolovi su puni hrane, konzumiraju se veće kolicine alkohola nego uobičajeno, više se okupljamo i družimo i manje smo fizicki aktivni.
Milica Gajdobranski je jedna od najuspešnijih fitnes instruktorki u našoj opštini koja pomno prati sve novine na polju fitnesa i primenjuje ih na treninzima koje vodi. Šarmantna i uvek nasmejana

Praznovanje i prejedanje koje je u ovom periodu učestalije odražavaju se, ne samo na našu telesnu masu, već se javljaju i smetnje u sistemu organa za varenje i kardiovaskularnom sistemu.

Tesko je odoleti specijalitetima i preteruje se u unosu svega, masti, sećera, soli,alkohola, sokova, a uz sve to previse se sedi.

Ali kao sto je nemoguće smršati za jedan dan, isto tako je nemoguće i ugojiti se.

Važno je samo da se prejedanje ne ponavlja svaki dan i duži vremenski period.
Da do toga ne bi došlo potrebno je da budemo UMERENI u konzumiranju hrane i alkohola jer alkohol ima kalorije, otvara apetit i doprinosi povecanom unosu hrane.

Unosite dovoljno TECNOSTI – vodu, čajeve, supe…

UNOSITE VOCE svakodnevno jer sadrzi vitamine, minerale i druge nutrijente koji jačaju imunitet u ovim zimskim danima.
Mudro birajte namirnice, veličinu tanjira, način pripreme hrane, kvalitet hrane i naravno bitno je da imate redovne obroke.
Setatjte,vezbajte, budite što više aktivni, i naravno dovoljno spavajte.
Izbegavajte nesvesno unosenje hrane samo zato sto vam lepo izgleda i što se nalazi pred vama na bogatoj trpezi.

Nemojte dozvoliti sebi da vam razmisljanje o hrani upropasti praznike 

I na kraju da sumiramo, uzivajte, budite umereni, slobodno pojedite parče svoje oniljene poslastice, nazdravite uz svoje omiljeno piće, ali se sledećeg dana vratite svojoj rutini, jer jedan dan nece uništiti vašu kilažu i formu. Želim vam da uživate u praznicima i nadam se da sam vam bar malo pomogla savetima.

I u 2021 nastavite da brinete o sebi i svom zdravlju!

Svaki dan imate šansu da učinite nešto za sebe. Kada ako ne sada?

Zapratite Milicu na instagramu za više saveta
Zakažite svoj termin vežbanja na broj telefona: 064/1813-901
Pronađite Milicu na adresi
MILICA FITNESS

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here