Zakon Marka Miljanova

959

Mnogi se pitaju šta raditi u ovo vreme, kako sprečiti i lečiti. Nastupile su velike promene u našim životima, svaka promena nosi stres i pojačane zahteve adaptacije i snalaženja. Sve to troši našu energiju i može da dovede do velikog psihičkog uznemirenja.

Nataša Đurica je psiholog i psihotarapeut, a njen blog „Putevi duše“ su pisane refleksije njenog dugogodišnjeg psihoterapijskog i ličnog iskustva.

Pregledom društvenih mreža možete naći sve od recepata za preživljavanje, uglavnom psiholoških, (saosećam sa svim ljudima koji misle i na druge vrste preživljavanja), preko osudjivanja. Ozbiljni osudjuju neozbiljne, duhoviti osudjuju paničare, kritičari kritikuju sve, humanitarci teše i poklanjaju, staloženi razmišljaju, radoholičari rade šta god da se ima, opušteni se pitaju – čemu sve ovo.

Svako u skladu sa svojim tipom ličnosti.
Oni koji razumeju ljudsko funkcionisanje znaju da se svi ponašamo najbolje što možemo. Obzirom da ljudi ljudima daju energiju, podršku i pružaju ono što im je najvažnije, u ovim i u svim vremenima, pronadjite one sa kojima se razumete.

Budite u kontaktu sa ljudima koji vas neće osudjivati zbog vaših stavova, ako vam se kuka – kukajte, ako vam se šali šalite se, ako vam se radi čistite, ako vam se čita razmenjujte onlajn knjige… Tako ćete ostatu i u kontaktu sa svojim emocijama, nećete ih potiskivati misleći da radite nešto strašno, i one će se smenjivati i prazniti, bitno je u ovom periodu.

Nađite one koji vam prijaju, daju energiju i ostanite u kontaktu (onlajn)! Osim toga, ako možete, oprostite različitima, vreme je praštanja i iskušenja.
Sve ovo uz odgovorno ponašanje. Ovaj virus je najjače napao našu sebičnost, i najbolje nam pokazuje koliko smo svi jedno, kao prioritet je isplivalo opšte dobro, bez njega nema ni pojedinca. I sve ovo me podsetilo na pravila čojstva i junaštva.

„Junaštvo je kad sebe branimo od drugoga, čojstvo je kada drugoga branimo od sebe.“
Marko Miljanov

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here