Stižu pare iz IPARD-a! 40 milona EUR-a za nabavku traktora

1316

Srbija će do 5. decembra dobiti akreditacije za korišćenje 175 miliona evra iz IPARD fondova EU, jer je revizorska kontrola Evropske komisije utvrdila da su svi tehnički uslovi ispunjeni, piše Blic.

Drugim rečima, navodi list, tim nadležnog ministarstva uspeo  je da za godinu dana otkloni sva četiri nedostatka koja su u proteklih pet godina predstavljala prepreku da poljoprivrednici dođu do briselskih para.

Reč je o obezbeđenom prostoru od 2. 500 kvadrata za Upravu za agrarne planove, renovirana je zgrada “Srbijašuma”, izmenjen Zakon o poljoprivredi, ali i definisana rešenja za IPARD procedure.

[wonderplugin_slider id=5]

Na zvanični papir o akreditaciji treba sačekati, jer bi na adresu u Nemanjinoj 11 trebalo iz Brisela da stigne do 5. decembra, kada se očekuje da će Evropska komisija to ozvaničiti i odmah posle toga  poljoprivrednici će moći da koriste novac.

Usvojeni su svi pravilnici o uslovima za dobijanje novca i u drugoj i trećoj nedelji decembra biće upućeni prvi pozivi za traktore i drugu mehanizaciju, a poljoprivrednicima će za ove namene biti obezbeđeno 40 miliona evra.

[wonderplugin_slider id=5]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here