Budite se između 3 i 5 jutro? Evo šta vam telo pokušava reći

Kada telo šalje signale

1146

Telo je neverovatan mehanizam. U njemu se tokom sna događaju brojne hemijske reakcije i promene, a mnoge su povezane sa stvarima koje radimo tokom dana


Ako se noću budite u isto vreme ili pak ne možete zaspati, otkrijte pravi razlog i saznajte šta vam vaše telo poručuje:

Ako se budite između 23 sata i 1 sat

Ovo vreme povezano je sa žučnom kesom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana uneli u organizam. Buđenje u ovo vreme znači da jedete pretešku i premasnu hranu te da je vreme da promenite prehrambene navike.

Isto tako, buđenje u ovo vreme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gneva te osuđivanja sebe i/ili drugih. Sopstvene ili tuđe pogreške drže vas budnima.

Ako se budite između 1 i 3 sata

U ovo vreme telo osvežava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena i da radi pojačano. Telo vas upozorava da promijenite ishranu i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vreme vezano je uz negativne emocije poput ljutnje, gneva i krivice zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati

Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kiseonik, šalju ga u ostale organe i pripremaju telo za novi dan. U to vreme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim vazduhom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom.

Isto tako, buđenje u ovo vreme povezano je uz osećaje poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili rešili.

Ako se budite između 5 i 7 sati

Ovo vreme povezano je s debelim crevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vreme može značiti da je telo dehidrirano i da mu fali vode.

Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osećajima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promene, kretanja i ulaganja u sebe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here