10 mesta gde možete da odete na kupanje u Bačkoj Palanci i okolini

5529
Foto: Viera Đorđević

BAČKA PALANKA: Kupališna sezona je počela, dani su sve topliji, te se ne može izbeći pitanje – gde otići na kupanje u Bačkoj Palanci, kao i u njenoj okolini?


1. Jezero Tikvara

Jezero Tikvara je simbol Bačke Palanke. Bačkopalančani znaju da ona ima posebnu čar tokom svakog godišnjeg doba, ali tokom leta ona spaja lepo i korisno – pravo je mesto za predah pored vode.


Pogledaj: Jezero Tikvara – jedino prirodno jezero na Dunavu (VIDEO)


2. Dunav 

Ukoliko se ipak odlučite da prošetate sa plaže na Tikvari, na samo stotinak metara nalazi se Gradska plaža na Dunavu. Preko puta plaže nalazi se Ilok, pa kupači imaju priliku da uživaju i u lepom pogledu. Za one koji vole da istražuju – na Dunavu ima još nekoliko manjih plaža, „uvučenih“ u zelenilo i prirodu.

Foto: Nikola Šegan

3. Bazen u Bačkoj Palanci 

U četvrtak 01.07. otvorena je treća kupališna sezona na bazenu u Bačkoj Palanci. Voda je proverena i spremna, povećan je kapacitet ležaljki, a kafić u okviru bazena je proširen. Cene ulaznica ostale su nepromenjene – 250 dinara je celodnevna ulaznica, dok je cena ulaznice nakon 15 časova 150 dinara. Najmlađi sugrađani ne plaćaju ulaz, dok je cena za stariju decu simboličnih 100 dinara.


Pogledaj: Otvoren bazen u Bačkoj Palanci (VIDEO)


4. Plaža na Bageru

Manja gužva i prelepo okruženje opisuju plažu na Bageru, veštačkom jezeru u Bačkoj Palanci.

Bager nije samo mesto na kojem sugrađani dolaze da se rashlade, već je i pogodno mesto za manifestacije, pa se tu može videti ogroman kotlić koji je Bačkopalančane stavio u Ginisovu knjigu rekorda, kada je 2002. godine čak 12.000 ljudi jelo riblju čorbu napravljenu u njemu!

5. Bazen u Gajdobri 

Na 15 km od Bačke Palanke nalazi se naselje Gajdobra u čijem se centru nalazi bazen – omiljeno mesto Gajdobrana, ali i posetilaca iz okolnih mesta. U okviru bazena može se pronaći i kafić, a u večernjim satima se održavaju događaji zabavnog karaktera.

Cena ulaznica za odrasle je 350 dinara, za decu od 7 do 14 godina 200 dinara, dok je za najmlađe mališane ulaz besplatan. Cena ležaljke je 120 dinara. Sugrađani mogu da kupe sezonsku kartu po ceni od 6000 dinara, odnosno 4000 za decu.

Foto: Facebook GRAV Bazen – Gajdobra

6. Plaža na Dunavu kod Čelareva

Na 12 km od Bačke Palanke nalazi se naselje Čelarevo, a njegovi meštani tople dane provode na svojoj plaži. Peščana plaža je prostrana, uredna i popunjena suncobranima od trske i ljuljaškama za mališane. Uživaćete!

Foto: Ivana V.

7. Bazen u Gložanu

U zelenilu i (umerenom) hladu, na 15 km od Bačke Palanke nalazi se Gložan, naselje u kojem možete pronaći bazen sa divnim okruženjem. U ovom kompleksu nalaze se i restoran i sportski tereni, a u cenu ulaznice od 500 dinara ulazi i ležaljka.

Foto: Oaza MB Gložan Facebook

8. Aquapark Petroland u Bačkom Petrovcu

Ukoliko volite da se zabavite na kupanju, obožavaćete ovo mesto. U okviru ovog velikog kompleksa nalaze se brojni tobogani za mlađe, ali i starije posetioce i bazeni u kojima se neretko održava tzv. „pena – party“. Cene su više u odnosu na bazene, ali je i sadržaj koji posetioci dobijaju bogatiji.

Foto: Petroland.rs

Ukoliko želite da uštedite, najbolje bi bilo da odete od ponedeljka do četvrtka, kada ima manje gužve i tada je cena za odrasle 1450 dinara, a za decu do 18 godina, studente od 19 do 26 godina, osobe sa posebnim potrebama, trudnice i penzionere 1300 dinara.

Petkom i subotom cena za odrasle je 1550 dinara, dok je za drugu navedenu grupu cena 1400 dinara. Nedeljom je cena 1750 dinara, odnosno 1500 dinara.

Deca do 90 cm visine ne plaćaju ulaz.

9. Plaža Miševac kod Neština

Neštin se nalazi na svega 8 km od Bačke Palanke. Ovo malo mesto krije divnu plažu pod nazivom Miševac, koju posećuju uglavnom meštani, ali i mnogi drugi. Plaža je peščana, nalazi se na ostrvu i do nje se može doći isključivo čamcem. Ali, verujte, taj trud se isplati.

Foto: Peđa Janković

10. Jezero Provala kod Vajske

Jezero Provala se nalazi na 1 km udaljenosti od Vajske i oko 34 km od Bačke Palanke. Ono je nastalo kao posledica poplave Dunava 1926. godine, a danas predstavlja omiljeno mesto za letnji predah. Plaža je uređena, voda prijatna, a dostupni su i drveni stolovi za one koji vole da roštiljaju u prirodi. Potrebno je samo stići na vreme…

Koje je Vaše omiljeno mesto za kupanje?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here