Izvukao grdosiju od 107 kilograma

Borba je potrajala skoro 40 minuta

2304

NOVI KNEŽEVAC: Soma kapitalca teškog 107 kilograma, dugog 245 centimetara ulovio je juče (21.09.), nešto pre 13 sati na Tisi kod Novog Kneževca Radovan Bošković, poznat po nadimku Matori.


On se sa somom grdosijom uspešno nosio na Tisi kod Motela „Lovac“, a ovaj redak ulov kakav se već dugo ne pamti na toku reke u severnom Potisju, zagrizao je na varalicu gravinjaru.

– Dve decenije pecam isključivo somove i ovo mi je najveći ulov – kaže za „Dnevnik” Radovan Bošković i navodi:

– Bilo je dosta teško savladati soma grdosiju, ali sve se odigralo dosta brzo, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu. Borba je potrajala skoro 40 minuta. U ovakvim situacijama pored iskustva odlučuje i dobar pribor. Drugari, Zolika Pap i njegov sin su mi jedino pomogli da soma kapitalca izvučem i ubacim na sigurno u čamac, sve ostalo, preko 90 posto posla sam odradio sam – kaže „Matori“.

Bošković napominje da je iskusnijim pecarošima nešto lakše da izvuku ovako kapitalni ulov iz vode i da je dosta puta gledao kako iz neznanja neiskusni ribolovci gube ulov. Bošković je do sada imao ulov somova od 30, 40 kilograma.

 

– Ove sezone na Tisi u okolini Novog Kneževca bilo je ulova somova od 60 i 80 kilograma, ali meni se ovog puta baš posrećilo. Ako ne zabaciš udicu nemaš šanse za ulov, baš kao što ne možeš dobiti premiju na lutriji ako ne kupiš srećku ili ne ispuniš i uplatiš tiket. Aktivno se bavim sportskim ribolovom i pecam samo somove. U pecanju čovak mora imati sreće, a kada velika riba zagrize to se oseti, pa treba voditi računa da vam štap ne istrgne iz ruke – ispričao je Bošković.

Trzaj soma kapitalca desio se na sred reke, gde je Bošković s čamcom bio u spustu, a kada je strašni som zagrizao varalicu pecaroš se s njim borio nizvodno do obližnjeg „Bronksa“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here