Момци из Обреновца „провалили“ уносан бизнис – зараде и до 300 евра дневно

Алекса и Никола дошли су на необичну идеју како да зараде лепе паре и притом очисте своју околину

614
Фото: Pixabay

Иако су тек ушли у двадесете, млади Обреновчани Алекса Радосављевић и Никола Видаковић “провалили” су супер бизнис. На Јутјубу су гледали клипове људи из Америке који на магнет „пецају“ из воде сефове, телефоне, злато и почели да размишљају о томе шта би њима требало да такав посао покрену у Србији.


За почетак, чамац, пента и магнет, међутим, ово улагање изискује око 1.000 евра у старту. Нису наишли на разумевање породице и блиских пријатеља, сви су их гледали са подозрењем и сумњали у то да могу да успеју. Само је Алексин ујак био спреман да их подржи и финансијски и морално, па су момци захваљујући њему кренули у акцију.

Арматура, боце, кључеви…

Сели су у чамац и почели да обилазе Саву, међутим, нису успевали ништа значајно да извуку из воде, све док се Никола није досетио да покушају испод Остружничког моста, јер је релативно скоро изграђен и знао је да је свашта падало са њега у воду.

Био је у праву. Испод моста су нашли гомилу профила, арматуре, ПП апарата, разних боца, клучева…

– Највећи комад који ја знам је био један профил, он је дужине седам метара, излазио је из чамца колико је био дугачак, и да бисмо га извадили из воде, ја сам морао да уђем у воду, тачније, на један бетонски део, шип… Ушао сам, везали смо га канапом, тај комад је имао 150 кила, што кад се претвори у новац износи око 50 евра, односно 6.000 динара – рекао је Алекса за портал „24sedam“.

Момци се овим послом баве пет месеци, међутим, то није ни близу њихове рекордне дневне зараде.

– Узећемо просечну цену, да је 30 динара за гвожђе по килограму. Када одемо на Саву, тај дан се не враћамо без пола тоне, значи у принципу 15.000 динара је најмање, а највише у једном дану смо извадили 2,5 тоне, што је зарада од око 75.000 динара. Можемо рећи да нам је просечна дневна зарада око 30.000 динара – открили су они.

Викенд резервисан за Саву

Алекса и Никола су већ запослени и имају послове које раде радним данима, док је викенд резервисан за Саву и пецање на магнет.

– Скоро је цена гвожђа скочила на 40 динара, то је било највише и када смо то видели, одлучили смо да узмемо шест слободних дана и да одемо да дамо свој максимум. За тих шест дана успели смо да извадимо пет тона, што је било 200.000 динара, поделили међу собом по 100.000 динара… Наравно, имали смо и трошкове, одвоз тог метала до отпада на откуп и храну за нас током тог дана, али зарада је наравно много већа – рекли су за портал 24sedam.rs.

Сада им, након успеха, рођаци и пријатељи који нису веровали у овај подухват, траже да их воде на “пецање”, док су им мајке поносне, и питају их колико су тог дана успели да извуку.

Како је овај бизнис легалан, шта им каже речна полиција и шта им се све дешавало на непредвидивој води, погледајте у прилогу:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here