Српска застава изгласана за најлепшу на свету

Више од милион људи изабрало српску тробојку

1203
Фото: Free Images

БЕОГРАД – Више од милион испитаника бирало је најлепшу заставу и рекло своје – српска застава проглашена је најлепшом!


На сајту Ранкер, још од јуна 2019. гласа се за најлепшу државну заставу. Више од милион људи учестовало је у тој анкети а на ранг-листи 50 најлепших српска тробојка је заузела 1. место и још је ту!

Друго место заузела је црногорска застава – састоји се од црвеног поља са златним рубом и грбом Црне Горе у средини. Ова застава је проглашена државном заставом 12. јула 2004. године. Грб Црне Горе је сасвим исти као и грб породице Петровић тачније краљевине Црне Горе, међутим, једина разлика је у боји двоглавог орла који је од 2004. године златне боје. Раније је био боје сребра.

После наше и црногорске заставе, нашла се застава Казахстана.

Застава ове земље састоји се од небоплаве позадине са степским орлом испод златног сунца са 32 зраке у центру. Ове мрежасте шаре представљају уметност и културу и традицију старог каната, те Казака. Нијанса плаве позадине представља разне турске народе који чине данашње становништво земље, укључујући Татаре, Монголе, Ујгуре и остале.

Међу овим народима, плава боја има религијски значај, мада постоји и модернија интерпретација која каже да небоплава боја представља широко небо Казахстана и слободу.

Златни орао се односи на царство Џингис Кана, који је владао Казахстаном под плавом заставом са орлом на њој.

За најлепшу заставу можете гласати ОВДЕ

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here