Kako biti najbolja verzija sebe?

Iz ordinacije Milene Miletić, specijaliste psihoterapije

814

Za život ispunjen radošću, ljubavlju, uspehom i srećom potrebno je nekoliko preduslova

Prvenstveno je potrebno da oprostimo ljudima koji su nas povredili, a sebi da oprostimo greške iz prošlosti, jer to unosi spokoj i radost u naše sećanje i oslobađa nas tereta. Tada umesto tereta koji nosimo kroz život i grcamo pod njim, naša prošla iskustva postaju izvor iz koga možemo da crpimo energiju i snagu za srećnu sadašnjost i svetlu budućnost, jer iz njih učimo i koristimo ta iskustva za sopstveni dalji razvoj.

Milena Miletić – dipl. psiholog, spec. psihoterapije, stalni sudski veštak

Treba da smo zahvalni na tome što imamo sadašnji trenutak. Ako naučimo da budemo zahvalni svim ljudima koji to zaslužuju, zahvalni na svim srećnim okolnostima koje nas okružuju i sebi, na svemu što smo do sada postigli, dajemo time svom životu smisao koji nas usrećuje, sada i ovde, sa onim što jesmo, baš tu gde jesmo. Ako sada nismo zahvalni na svemu što smo do sada postigli, onda smo obesmislili i svaku buduću viziju ili cilj.

Bitno je da verujemo da svakako možemo da postignemo ono što najviše želimo. Jer mi smo danas posledica naših misli i dela iz prošlosti, a ono što danas mislimo i radimo, postaćemo sutra.

I najveća i najjača sila od svih je ljubav. Ona uzdiže svakog ponaosob ali i celu planetu. Nije izazov imati priliku da volimo i budemo voljeni, pravi izazov je da pronađemo način da prepoznamo ljubav onda kada nam igra pred nosom i kako da je ne inficiramo toksičnim dinamikom osude i krivice.

Možemo da postanemo magnetno polje ljubavi, ali sa ljubavlju moramo prvo da počnemo od sebe!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here