Како да сами очистите клима уређај?

Можда се чини компликовано, али заиста није

5127
foto: opanak.rs

Клима уређај вероватно је најпожељнија справа за лето, али немојте да чекате велике врућине да га по први пут укључите. Како би он савршено радио и притом био добар за ваше здравље, обавезно је да га пре сваке летње сезоне темељно очистите изнутра.


Замислите шта је све завршило у филтеру и током свих ових месеци стајало и таложило се! Прљав филтер значи, веровали или не, прљав ваздух који удишете, а то није нешто што желите себи и својој породици!

Уместо да зовете мајсторе да обаве посао (а и то је легитимна опција), зашто не бисте сами заврнули рукаве и припремили климу за нову сезону хлађења?

Можда се чини компликовано, али заиста није. Само следите ове кораке:

1. Сигурност је на првом месту, па најпре искључите уређај из струје.

2. Сада скините предњу маску климе. Обично се она скида врло лако, једноставним потезањем према себи. На неким уређајима је ипак причвршћена шрафовима, па ће вам требати шрафцигер.

3. Кад скинете маску, одмах ћете угледати филтер, који се налази управо иза предње маске уређаја. Једноставно га извадите, али пазите на евентуалне оштре објекте који би могли да стоје иза њега.

4. Однесите филтер до судопере, каде или лавабоа и оперите га. У зависности од количине прљавштине која се накупила, најобичније испирање топлом водом требало би буде сасвим довољно. Ако не, можете да употребите сапун или детерџент за веш, као и да га очистите помоћу четкице за зубе.

5. На крају, побрините се да је филтер потпуно сув пре него што га вратите на почетну позицију. Углавите га на место с којег сте га скинули. Обично се чује “клик” који сугерише да је филтер правилно постављен. И то је сва мудрост!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here