Maturanti SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ proslavili poslednji dan škole

6343

Maturanti SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ danas su proslavljali svoj poslednji dan u školi. Našli smo ih u Dvorištu mladih kako se vesele sa svojim profesorima i nastavnicima. Nakon proslave u dvorištu nastavili su veselje uz trubače i završili veče u noćnom klubu „Roof“. Oni su nam ovom prilikom izneli svoja iskustva iz škole.


Reč direktora SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“

„U ovoj generaciji 2016/2017 završilo je pet četvorogošnjih i dva trogodišnja odeljenja. Od smerova su ove godine završili finansijski tehničari, dva razreda ekonomskih tehničara i poslovni administratori, turistički tehničari, kuvari i trgovci. Ukupno ove godine završava 155 maturanata i poprilično su uspešna generacija. Bili su uspešni u školi, doneli su školi veoma veliki broj priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Poručio bi im da se malo opamete, jer imam osećaj kao da su jedva čekali da završe školu, a ne znaju šta ih sve čeka u životu. Neka izaberu svoj put, želim im da nađu posao u kom će biti uspešni i koji će voleti. Nadam se da smo ih dobro pripremili i naučili ih dobrim radnim navikama koje će im kroz život trebati. Srećno đaci!“, poručio je direktor Tomislav Đuretić maturantima.

Kuvari

Josif Hadrava je završio za kuvara

„Srećan sam, a i nisam, jer znam da neće biti isto kao pre. Verujem da ćemo se viđati, ali nećemo provoditi više toliko vremena zajedno sa našom razrednom Aleksandrom Tomom i ostalim profesorima. Naravno, moji drugari će mi mnogo nedostajati, sa njima sam proveo najlepše trenutke. U školi sam dobro pripremljen za rad u struci. Nikada neću zaboraviti profesorima ono što su ove tri godine činili za nas, a učinili su sve za naše dobro“, priča Josif.

 

Andreja Tronkolović je završila za trgovca

Kako ona kaže iz škole nosi samo dobra iskustva. „Smer nije toliko težak kao recimo ekonomski tehničar. Mnogo se nauči o trgovini i prodaji. Preporučujem svima koji razmišljaju da upišu ovaj smer, da je to prava stvar. Jer jedna stvar je sigurna, a to je da mi koji smo završili imamo zagarantovan posao. Odlična stvar je što imamo praktičnu nastavu i dobro smo pripremljeni za rad u trgovini, koji nas odmah čeka nakon završetka. Zahvalna sam svom razrednom starešni Biljani Kolundžić, kao i ostalim profesorima na posvećenosti u radu sa nama. Tužna sam danas jer završavam, ali se nadam da će nam se putevi opet ukrštati“, kaže Andreja.

Dijana Savić je završila za ekonomskog tehničara

„Srećna sam zato što završavam srednju školu i počinje mi novo razdoblje života. Planiram da upišem fakultet i spremna sam za nove izazove. Iz ove škole izlazim sa dobrim znanjem i svima preporučujem da pohađaju ovu školu. Žao mi je što se rastajem sa drugarima, nadam se da ovo nije kraj našeg druženja. Profesori su zaista korektni u svakom smislu i zadovoljni smo sa njima, naučili su nas sve kako treba“, kaže Dijana.

Evo i kako su se oni danas zabavljali:

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here