Molite se za sreću osobe koja vas je povredila – evo zašto

Zašto je ovaj pristup za vas najbolji?

2489

Pogled iz drugog ugla 

Ko god da vam je nešto uradio, ako želite to za sebe da promenite onda je najbolje da se molite za sreću te osobe. Ali, kako?

Najveća moć kojom možemo da promenimo svet je moć da promenimo način na koji razmišljamo o svetu, naše lično mišljenje o svemu što nam se dešava. U tome bi trebalo da leži ključ za našu sreću. Jer suština je u tome da ne postoji mesto gde vi prestajete, a ja počinjem, sva naša razmišljanja su u tom takozvanom ujedinjenom polju.

Ako se ja molim za tvoju sreću, desiće se jedna od dve stvari, ili ćeš ti početi drugačije da se ponašaš, ili će meni prestati da bude važno. Svakako ću postići jedan od ta dva cilja i to je to.

Milena Miletić – dipl. psiholog, spec. psihoterapije, stalni sudski veštak

Ali ostaje i dalje pitanje kako se moliti za nekoga ko te je zaista povredio?

To nije lako, zar ne? Ali ne čini li vam se da je lakše sedeti otrovan besom i ljutnjom. To nije nimalo lakše. To je teško, živeti tako ljut, otrovan i kriviti druge. Sigurno je tako mnogo teže. U principu mnogo je lakše blagosloviti nekoga nego ga optužiti, ali ne baš odmah. Za to su potrebni vreme i rad. Ali pošto je čitav univerzum samoorganizovan i samokorektivan, ako je mene neko povredio, univerzum već radi na tome. Univerzum ima princip po kome ću ja u materijalnom svetu da dobijem ono što mi je ta osoba uzela (božanske naknade). Ali, ako je moje srce zatvoreno, ja neću biti u mogućnosti da primim nove čudesne mogućnosti koje je univerzum pripremio za mene.


Korisno je shvatiti da božanska naknada nije reciprocitet

To je nešto sasvim drugo. Reč je o čudima koja se dešavaju u životu i ponekad mogu da uradim nešto i skrenem to čudo ili možda neko drugi da uradi nešto i time ta mogućnost da se dogodi čudo može biti blokirana sa moje strane ili sa tvoje strane, ali se to čudo održava tu za mene uz pomoć samoregulacione sile univerzuma (svetog duha), sve dok ne postanem spremna da ga primim.

Sve dok ja držim svoje srce otvoreno, univerzum će tražiti način i neku drugu putanju, a to može biti neko drugo vreme, ili druga osoba ili situacija. Ali sva ljubav koja pripada tebi je tu u univerzumu, i tvoj život je programiran (od Boga, univerzuma, vaseljene… nazovite to kako vam je blisko), u najuzvišeniju i najkreativniju mogućnost. Sve fenomenalno što bi moglo da se dogodi već ima svoj scenario, ali za njegovo ostvarenje je od izuzetnog značaja ono što ti radiš. Taj scenario je kao fajl u kompjuteru.

Ako tvoje srce nije otvoreno, onda ne može da preuzme te mogućnisti i materijalizuje ih dole na „zemlji“ onakvima kakve su na „nebu“. Srećom je to fajl koji je neizbrisiv, ali ako ga ne preuzmete nema ga na ekranu.

Ako sam ispunjena gorčinom, sve što ću videti na ekranu je gorko. Ali sve ono divno je tu za nas, sve najuzvišenije i najkreativnije je uvek tu za nas, samo je potrebno da se otvorimo i pritisnemo dugme download.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here