Nastavljena najveća ljubav u životinjskom carstvu

Klepetan je preleteo 13.000 kilometara da bi bio sa svojom Malenom slomljenog krila

623

Jedna od najlepših ljubavnih priča životinjskog sveta, danas je dobila svoj novi nastavak. Nakon sedam meseci boravka u toplijim afričkim krajevima, Klepetan se još jednom vratio svojoj rodi slomljenog krila – Malenoj u ljubavno gnezdo na krovu škole u Brodskom Varošu.


Bio je izmoren nakon 13 hiljada kilometara dugog leta iz južne Afrike. Roda se pre obično vraćala između 24. i 28. marta, ali poslednjih godina obično kasni, a lani je kasnio čak dve nedelje.

Školski domar u penziji Stjepan Vokić, koji više od 20 godina brine o Malenoj, očekivao ga je tek sledeće nedelje.

– Mislio sam da će doći posle nedelje, zbog ovog lošeg vremena. Ali bolje što je ovako ispalo. Malena je još bila u garaži, nije navikla da izlazi po ovakvoj hladnoći. Sinoć je do 22 sata bila napolju, pa sam je skinuo. Klepetan je jadan došao gore u gnezdo, pa kad je video da je nema, sišao je na igralište i počeo da kupi granje. Bio je sav prljav i crn. Kada sam izneo Malenu, odmah su počeli da se maze – kaže on.

Klepetanov sin, koji se dve prethodne godine takođe vraćao, ovaj put još nije došao. Vokić ga očekuje svaki dan. Idućih meseci Vokića čekaju stalni odlasci po ribu na dvadesetak kilometara udaljene ribnjake. Ti će odlasci postati još intenzivniji kada na svet dođe još jedna „garnitura“ potomaka zaljubljenog para.

Iako zna da će mu ionako tanak kućni budžet sada biti opterećen dodatnim izdacima, nije mu žao, jer je tokom svih ovih godina Malenu i Klepetana zavoleo kao svoju decu. Njih troje su toliko dugo zajedno da su već postali zavisni jedni od drugih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here