Novogajdobransko čudo iz parka među lipama

A o tome kakva se odbojka igrala u Novoj Gajdobri, svedoče uspesi

7517

Prvi koreni osnivanja odbojke u Novoj Gajdobri datiraju krajem šezdesetih godina. Njeni pokretači su među prvima bili doktor stomatologije Miodrag Mišo Stojanović, sin novogajdobranskog omiljenog učitelja čika Arse Stojanovića i tetke Lepe, koji su živeli u kući uz školu na kraju lipovog parka.


Možda je pogled mlađanog srednjoškolca, a kasnijeg studenta stomatologije Miše Stojanovića, kroz prozor svoje kuće, na stative malog fudbala u parku među lipama, u njemu razvio ideju za jednim drugim sportom koji se zove odbojka.

Dr spec. stomatologije Miodrag Stojanović – Mišo

U odluci da se opredeli i pokrene odbojku u Novoj Gajdobri, bile su mu dragocene podrške od oca i omiljenog seoskog učitelja čika Arse, kao i budućeg komšije i saigrača Miloša Kovačevića i ostalih entuzijasta.

Vojin Janičić – Lato, sekretar svih sekcija u sportskom društvu Nove Gajdobre

Posle su stasali neki mladi momci, talentovani novogajdobranski odbojkaši sa nazivom kluba OK „Mladi Zadrugar“, koji su mleli svoje protivnike, isprva klubove iz: Surduka, Višnjićeva, Lipara, Đale, Bavaništa, Vojke, Bača, Martinaca, pa zatim novogajdobranski odbojkaši krenuše da pobeđuju odbojkaše Subotice, Stare Pazove, Beograda, Negotina, Niša…

A o tome kakva se odbojka igrala u Novoj Gajdobri, svedoče uspesi. Novogajdobrani su bili vicešampioni Vojvodine i igrali su u Drugoj ligi SFRJ što je bila privilegija malog broja odbojkaških klubova iz Jugoslavije.

Novine su o odbojkaškom čudu iz Nove Gajdobre često pisali. Evo nekih članaka:

A evo i nekih igrača iz zlatne ere odbojke u Novoj Gajdobri.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here