On se svoje fotelje odrekao!

Palma će sedeti na stolici za mužu krava, prodao fotelju za 2.500 evra

724

Fotelja predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme prodata je na licitaciji za 2.500 evra, odnosno za 500 evra više od početne cene, dok je ostalih sedam fotelja funkcionera prodato za 1.050 evra.


Ukupno je prikupljeno 9.850 evra, a novac će dobiti socijalno ugrožene porodice sa troje i više dece.

Fotelju Dragana Markovića Palme kupilo je preduzeće „Alfa“ iz Jagodine.

„Podržali smo ovu akciju zato što je humanitarnog karaktera i zato što znamo da će sredstva dobiti porodice kojima je to najpotrebnije“, rekao je Jovica Stanković iz preduzeća „Alfa“.

Fotelje gradonačelnika Jagodine, zamenika gradonačelnika i zamenika predsednika Skupštine grada, čija je početna cena bila 900 evra, prodate su za 1.050 evra. Za toliko su prodate i četiri fotelje funkcionera iz sale Skupštine grada. Kupili su ih privrednici iz Jagodine.

Nakon javnog nadmetanja Dragan Marković Palma je rekao da će oko 60 socijalno ugroženih porodica sa više dece dobiti oko 150 evra.

„Na ideju o prodaji fotelja sam došao jer smatram da gradonačelnici i predsednici skupština u Srbiji ne treba da sede na fotelji već na hoklici jer narod ne glasa političare da bi oni sedeli u fotelji. To nije njihova dedovina“, rekao je Marković.

On je kazao da bi volio da njegov primer slede i funkcioneri iz ostalih gradova.

„Mi smo kupili drvene hoklice koje koštaju 1.700 dinara. Moja fotelja je koštala 300 evra, a prodata je za 2.500 evra. Stalno ćemo tako nešto da kupujemo, a prodajemo skuplje, da novac ide u humanitarne svrhe“, rekao je Marković.

On je dodao da njegov poziv ne važi za predsednika države, premijera i ministre jer oni stalno imaju goste iz inostranstva.

„Jagodina nikad nije kupila nešto što je luksuz. Od 2004. godine nismo kupili nijedan auto, a opštinska vozila koriste gradjani kada idu u kliničke centre“, rekao je Marković.

Nakon obraćanja, Marković je poveo novinare u njegov kabinet gde je pokazao svoju drvenu hoklicu na kojoj će ubuduće sedeti.

„Ovo je drvena hoklica koja na selu služi za mužu krava. Ja sam rodjen na selu, živim na selu i razlikujem se od nekih političara koji su rodjeni u liftu i ne znaju šta znači kada nemaš“, kazao je Marković.

Marković je na pitanje novinara koliko je hoklica neudobnija od fotelje, rekao da mu je hoklica udobnija od fotelje zato što je ispunio cilj, a to je da socijalno ugrožene porodice dobiju neophodnu pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here