Bajadera – Jednostavni trikovi za savršeni kolač (VIDEO)

2052

Da li ste znali da se bajadera seče polu smrznuta da bi imala savršen rez pošto se slojevi naslažu iz kesa za zamrzivač? Prenosimo vam nekoliko trikova u video receptu za savršenu bajaderu.

Sastojci:

– 120 ml mleka
– 50 gr maslaca
– 120 gr šećera
– 180 gr mlevenog keksa
– 180 gr mlevenih oraha

Tamni deo:

– 120 ml mleka
– 120 gr šećera
– 80 gr maslaca
– 170 gr mlevenog keksa
– 170 gr mlevenih oraha
– 100 gr čokolade

 

Priprema:

U šerpu staviti šećer, maslac i mleko, pa sačekati da provri. Kad provri isključiti vatru, pa dodati keks i orahe i mešati da se sjedini, pa skloniti da se hladi. Tamni deo se pravi potpuno isto. Staviti mleko, šećer i maslac da provri, pa kad provri ugasiti vatru.

Dodati čokoladu, keks i orahe i mešati dok se sve sjedini i čokolada otopi, pa ostaviti da se hladi. Mlaka oba dela podeliti na dva jednaka. Uzeti 4 kese za zamrzivač, pa u svaku staviti po pola mase.

Na kraju kese rasporediti masu rukama pa oklagijom ravnomerno razvaljati po celoj kesi. Na tacnu staviti prvu kesu, pažljivo nože izrezati kesu pa okrenuti na tacnu ili izvući kesu ispod, kako vam je lakše.

Tako uraditi i sa ostala tri dela, naslagati jednan deo na drugi. Zatim otopiti sve sastojke za glazuru na laganoj vatri i preliti preko bajadere, ako je potrebno razvući nožem.

Ostaviti bar sat vremena u zamrzivaču, ako možete ostavite sat i po, da se bolje stegne, pa onda seći oštrim i tankim nožem. Ostavite isečene štanglice bajadere da malo odstoje, pa poslužite.Ostaviti bar sat vremena u zamrzivaču, ako možete ostavite sat i po, da se bolje stegne, pa onda seći oštrim i tankim nožem. Ostavite isečene štanglice bajadere da malo odstoje, pa poslužite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here