Фантастична маринада за најмекше месо на свету

4950
Фото: Getty Images Signature

Ова фантастична маринада је идеална за све који желе побољшати укус својих јела и учинити месо још сочнијим и укуснијим. Састојци који се користе за припрему ове маринаде су једноставни и приступачни, а њихова комбинација даје невјероватан укус који ће одушевити цијелу породицу.


Маслиново уље, морска со, соја сос, сенф, мед и ловоров лист су кључни састојци ове маринаде. Маслиново уље додаје богатство укуса, а соја сос и сенф му дају пикантну ноту. Мед даје мало слаткоће, док ловоров лист додаје арому и богатство окуса.

Ова маринада је савршена за бело месо, бифтек, свињски филе или ћуретину. Препоручује се да месо оставите у маринади најмање 2 сата, а идеално би било преко ноћи. Након што се месо маринира, испечите га на жару или у тави и уживајте у сочном, ароматичном и укусном јелу које ће се топити у устима.

Потребни састојсци за маринаду: Маслиново уље, Морска со, Соја сос, Кашикица сенфа, Кашичица меда, Ловоров лист.

Припрема:

Месо ставите у чинију за чување хране тако да шницле буду једна до друге, сипајте маслиново уље, додајте со, сенф, мед, ловоров лист и соја сос (количину зачина одредите по личном укусу). Затим (најбоље рукама) добро измешајте све, како би месо равномерно упило све састојке. Овако маринирано месо оставите преко ноћи у фрижидеру, како би уплило све зачине.

У овом пацу, месо може стајати у фрижидеру неколико дана.

Пријатно!


 

Preukusna, a zaboravljena jela od starog hleba

Vojvođanske recepti – breskvice

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here