Грешка коју не смете чинити када кувате тестенину

Спемање тестенине не изискује много умећа.

673

Спемање тестенине не изискује много умећа. Међутим, постоје неки трикови како да вам јело увек испадне сјајно, а да се паста не лепи и не буде гњецава.


Кулинарски стручњаци саветују да у воду у којој кувате тестенину додате со, али додате ли у воду и уље, упропастићете сав труд. Ево и због чега.

Неки уље додају мислећи да ће оно спречити да се тестенина током кувања залепи. Међутим, основно правило науке је да се вода и уље не мешају. То ће довести до тога да сасвим мала количина, ако уопште имало, доспе у додир са тестенином током кувања. Уље ће се највероватније залепити за тестенину након што је процедите, а то ће касније спречити да се сос којим прелијете пасту измеша лепо са њом.

Како би ипак спречили лепљење тестенине током кувања, експерти саветују да је кувате у великим шерпама и у много воде, како би имала простор да се ‘креће’. Можете је и мешати, чим је ставите у шерпу и касније још неколико пута, а сос обавезно додајте док су и он и тестенина врући, или оставите мало воде у којој сте кували пасту како би је пре сервирања омекшали.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here