Посна рафаело торта: Лагана и преукусна

Један фил од кокоса, а други од млевеног кекса - просто савршено

3253
Фото: Getty images

Чувену рафаело торту можете да направите и у посној верзији. Већина људи мисли како мора да се одрекне омиљених посластица у току ускршењег поста, али то није случај са посном рафаело тортом.


Данас постоје заменске намирнице за скоро сваки производ, па тако и у данима поста можете да уживате у слаткишима на које сте навикли.

Једна од таквих торти је управо и рафаело, јер ретко ко одбија посластице са кокосом, а ова се и лако прави. Уместо кора користите кекс, који ћете премазати филом од пудинга и беле чоколаде у који се додаје кекс или кокос.

Време припреме: око 35 минута

Састојци:

1 л сојиног млека
3 кесице пудинга од ваниле
120 г маргарина
100 г посне беле чоколаде
3 кашике шећера
180 г кокоса
200 г посног млевеног кекса
1 паковање посног кекса
сок од поморанџе

Припрема:

1. Помешајте пудинг са шећером и 300 мл млека тако да не остану грудвице. Преостало млеко загрејте и додајте пудинг. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Додајте посну белу чоколаду и мешајте док се не отопи. Склоните са шпорета и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади на собној температури.

2. Умочите кекс у сок од поморанџе и поређајте у калуп. У охлађени пудинг додајте маргарин собне темепратуре који сте претходно умутили.

3. Поделите смесу на два једнака дела, па у један додајте кокос, а у други млевени кекс и добро сједините. У калуп преко кекса сипајте прво фил са кексом, па са кокосом. Оставите торту преко ноћи у фрижидеру.

4. Можете да је украсите кокосом или по вашој жељи.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here