Посни ролат са спанаћем

Сочан посни ролат са спанаћем и туњевином!

2868
Фото: Getty Images

Ролати се лако праве и веома лепо изгледају на свечаним трпезама. Занимљива ствар код посних ролата је што су доста лаганији (нема јаја, млека и сл.), брже се праве, а јако су укусни.


Данас вам представљамо сочан посни ролат са спанаћем и туњевином!

Састојци за кору: 150 г брашна, 1 кашичица соли, 1 кашичица прашка за пециво, 200 г спанаћа, 200 мл киселе воде, 2 кашике уља.

Састојци за фил: 1 конзерва туњевине, 100 г посног мајонеза, мало оригана по укусу.

Припрема: Скувајте спанаћ 15-ак минута у сланој води, осцедите и оставите да се охлади, па крените да припремате кору.

Укључите рерну да се греје на 200 степени. У већу чинију сипајте брашно, додајте кашичицу соли и кашичицу прашка за пециво, па промешајте. Додајте спанаћ, сједините, па постепено додајте 200 мл киселе воде. На крају додајте и 2 кашике уља, промешајте па смесу излијте у већи плех подмазан и обложен пек папиром. Лепо распоредите смесу свуда по папиру и ставите да се пече 10 минута. Кора је танка, па је брзо готово. Кору са папиром увијте у ролат и умотајте у влажну крпу. Одложите да се хлади, а за то време припремите фил.

Туњевину оцедите од вишка уља, па је лепо измешајте са посним мајонезом и мало оригана. Одмотајте кору, лагано је одвојите од папира и намажите фил, пазећи да не идете до ивице, како фил не би цурио. Поново уролајте у влажну крпу и ставите у фрижидер бар на три сата, да се састојци лепо повежу. Охлађен ролат сеците на колутове и служите. Пријатно!

Pogledaj: Složenac sa krompirom: Ekonomičan, brz i preukusan obrok

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here