Стижу признања за успешан рад

Седам деценија постојања АМК "Бачка"

173
Извор: Недељне новине

Власницима моторних возила у општинама Бач, Бачки Петровац и Бачка Паланка, Друштво је обезбедило Службу помоћи и информације и тзв. „Шлеп-службу“, које су на услузи члановима Друштва бесплатно, као и другим власницима путничких возила уз накнаду.


Служба ради 24 часа дневно, тако да је на располагању и дању и ноћу, што обезбеђује брзо и сигурно шлепање, или ако је мањи квар на возилу, поправку истог на лицу места.

После смрти дугогодишњег секретара АМТК Бачка, Ђорђа-Ђоке Продановића 20. јула 1971. године, за првог човека Друштва изабран је Јурај-Ђура Пуцовски, који је засновао радни однос међу првим радницима 1962. године.

На функцији председника УО Друштва, 1971., после мандата Милана Козоморе, изабран је Милан Важић, који ће бити биран и други мандат 1976. године. Развојем Друштва и оствареним резултатима, његови чланови Управног одбора и Радне заједнице, бирани су на разне функције у органима управљања, сталним и повременим комисијама у АМС Војводине, АМС Србије, и што је посебна част, у АМС Југославије. На редовној Скупштини АМС Југославије, за председника Статутарне комисије изабран је потпредседник УО АМТК Бачка, Драган Трнинић, а председник УО АМТК Бачка, Стојан Важић за потпредседника АМС Србије, што најбоље говори о угледу Друштва.

Такође, браћа Стева и Пера Пандуров изабрани су за савезне судије, а Јурај Пуцовски за председника комисије за Службе помоћи и информације при АМС Војводине. Председник УО АМТК Бачка, од 1996. до 1971. године, Милан Козомара изабран је на функцију председника АМС Војводине 1971. до 1982. године.

Славу Друштва су пронели многи спортски такмичари освајајући највеће трофеје у ауто-мото спорту (првак Југославије у картингу је Бачкопаланчан, Радомир Сабљић), и многи други чланови АМТК Бачка.

У периоду 1966-1976. године, АМТК Бачка за постигнуте резултате, на економском, спортском и друштвеном плану, добила је многа признања, од општинског до савезног нивоа:

  • 1966. –Октобарску награду Скупштине општине Бачка Паланка за успешан рад и остварене резултате.
  • Диплому АМС Југославије за постигнуте резултате између две Скупштине.
  • 1968. – Диплому за учешће на релију „Путевима Ужичке републике”.
  • 1969. – Плакету Организационог комитета ауто-релија „Сутјеска 69”.
  • Медаљу ауто-мото релија „Сутјеска 69”
  • Захвалницу Републичког извршног одбора АМС Србије, за постигнуте резултате у раду.
  • 1971. – Признање АМС Југославије, за дугогодишњу сарадњу и изузетне резултате, постигнуте у раду на извршењу задатака и остварењу циљева АМСЈ.
  • Захвалницу Организационог комитета ауто-мото релија „Сутјеска 71”.
  • 1972. –Диплому Покрајинског савета за безбедност у саобраћају и учешће на такмичењима основих школа „Шта знаш о саобраћају?”
  • 1974. –Диплому АМС Војводине за освојено 3. место на ауторелију „Путевима Југославије”.
  • 1975. – Бронзану плакету Покрајинског савета за безбедност у саобраћају.
  • Диплому АМС Војводине за освојено 3. место екипно, у ауторелију „Путевима Војводине”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here