Titova sačmarica predstavljena u Novom Sadu

Najzanimljivije postavke na ovogodišnjem "Loristu".

806

Puška čija je vrednost skoro tri i po miliona dinara i sačmarica koja je specijalno pravljena za Tita izložene su na Novosadskom sajmu, gde je juče počeo „Lorist“.


Za lovačku pušku „Blaser“ izloženu u hali 1 na Novosadskom sajmu koja košta 3.419,799 dinara specifično je to što je napravljena od turskog oraha visokog kvaliteta, a krasi je i duborez.

Najskuplja puška na sajmu

„Kao što žene kupuju komad nakita, tako i muškarci koji se bave lovom kupuju ovakvu vrstu oružja. Ono što je specifično za ovakvu vrstu oružja je i to što je komad stariji, njihova vrednost je veća. Tako, vlasnik čiji naslednik nakon 100 godina poželi da je proda, imaće tu mogućnost da je na tržištu ponudi za daleko više novca“ – kaže Lajoš Brindza ispred firme koja je izložila najskuplju pušku na „Loristu“, uz napomenu da ima zainteresovanih kupaca.

U hali 1 je izložen i najskuplji štap za pecanje „Šimano lesat“, koji košta 53.989 dinara, kao i mašinica istog proizvođača koja je 90.000 dinara. Štap za pecanje je namenjen za pecanje grabljivica, a oni za nešto manje ribe u ponudi su za 1.500 dinara.

Najskuplja pecaljka

Veliku pažnju posetilaca na Sajmu izazvala je puška koja je bila u vlasništvu Josipa Broza Tita, a koju je „Ferlox“ svojevremeno napravio za maršala, koji je dugo godina odlazio u lov.

„Reč je o sačmarici 16 kalibra. Sadašnji vlasnik je u poznim godinama i želi da je proda. Puška je imala samo dva vlasnika, sadašnjeg i Tita. Njena vrednost je 9.900 evra“ – rekao je David Kuzmanović predstavnik firme na čijem štandu je izložena ova jedinstvena puška.

Centralna postavka na Sajmu je Izložba lovačkih trofeja, na kojoj je predstavljeno više od 500 eksponata i najveća te vrste ove godine u Evropi, a i na taj način se obeležava 50 godina „Lorista“, na kojem je 1967. godine održana Izložba trofeja kao centralni događaj.

Ovogodišnji jubilarni, 50. međunarodni sajmovi lova ribolova i sporta „Lorist“ traju do 8. oktobra, a sajam turizma, od 5. do 7. oktobra. Sajam je otvorio ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here