Veće plate za javni sektor, zabrana zapošljavanja i u 2017.

855

Zaposleni u delu javnog sektora u Srbiji dobiće u januaru 2017. uvećane zarade, a zabrana zapošljavanja u državnoj službi biće produžena do kraja 2017. godine, predviđeno je izmenama Zakona o budžetskom sistemu koji je Vlada dostavila Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.


Veće plate za deo javnog sektora, zabrana zapošljavanja i u 2017.

Predloženo je da za pet odsto budu veće zarade zaposlenih u policiji, vojsci, pravosuđu, naučno-istraživačkoj delatnosti, ustanovama kulture i socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti.
U predškolskim ustanovama zarade će biti povećane za šest odsto, a toliku povišicu dobiće i zaposleni u osnovnim i srednjim školama i ustanovama učeničkog standarda, dok će zaposleni u visokoškolskim ustanovama imati primanja veća za tri odsto.
Procenjeno je da će za uvećanje plata u javnom sektoru i penzija u 2017. u budžetu biti potrebno obezbediti oko 18 milijardi dinara.
Vlada je predložila da se zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, uvedena od decembra 2013, produži do kraja 2017. godine jer je procenjeno da kontrolisano zapošljavanje doprinosi fiskalnoj stabilizaciji.
Izvor: Beta

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here