VIDEO: Objavljen snimak tuče u kojoj je ubijen Amerikanac na Zakintosu

6559

Grčki mediji objavili su video-snimak tuče u kojoj je ubijen američki turista Bakari Henderson ispred jednog kluba u Laganasu na grčkom ostrvu Zakintos.

Osmorica napadača na Amerikanca, među kojima su šestorica Srba, optuženi su za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem.
Snimak koji se pojavio na internetu nastao je mobilnim telefonom i prikazan je u okviru vesti grčke televizije. Najpre je prikazana rekonstrukcija događaja, potom učesnici, a sam snimak tuče počinje nešto pre šestog minuta video-priloga.
Šestorica Srba uhapšena su u petak zbog ubistva Afroamerikanca Bakarija Hendersona koje se dogodilo posle svađe u noćnom klubu.  Uhapšeni su N. P. (18) , S. S. (21), M. S. (25), M. I. (18), S. P. (22) i N. J. (22).  Navedeno je da su rodom iz Novog Sada, Obrenovca, Beograda i Žitorađe i da su na letovanje krenuli autobusom iz Novog Sada, preko jedne beogradske turističke agencije.
Do sukoba na Zakintosu u kojem je ubijen Amerikanac, a zbog kojeg je uhapšeno šest Srba, navodno je došlo zbog fotografisanja sa konobaricom. S obzirom da to nije jedina verzija priče, uzrok i način na koji je Amerikanac ubijen utvrdiće policijska istraga.

3 Kоментара

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here