Kad su Balašević, Siniša Mihajlović, Vokri i Tadija Kačar igrali fudbal u Bačkoj Palanci

2855

Novinar i hroničar vojvođanske muzike, legendarni Bogomir Bogica Mijatović, nedavno je u medijima objavio fotografiju iz lične arhive, sa turnira u malom fudbalu u Bačkoj Palanci. U finalu turnira sastali su.  Na fotografiji se nalaze neke od javnih ličnosti i poznate bačkopalanačke ličnosti iz sveta sporta.

Od javnih ličnosti na ovoj fotografiji se nalaze Đorđe Balašević (peti zdesna). U gornjem redu (peti sleva) je tada 17-godišnjak iz Borova Sela – Siniša Mihajlović. Prvi sleva je nedavno preminuli golman Budućnosti Momčilo Vujačić, a igrač koji se sakrio između drugog i trećeg zdesna je proslavljeni fudbaler Partizana, Fadilj Vokri, koji kao vojnik nije smeo da igra fudbal za civilne ekipe. Drugi zdesna u donjem redu je proslavljeni bokser Tadija Kačar, četvrti je Bogica Mijatović.

Mi smo u redakciji od Bačkopalančana prepoznali neke od „domaćih“ likova sa fotografije. Nažalost, neki od aktera su i preminuli (Zoran Tolja Karpov, Ljubomir Ćućuz). Tu je i legendarni ljubitelj fudbala i veliki partizanovac, trgovac Žica. Nezaobilazni sportisa Aga i mnogi drugi.

Molimo naše čitaoce da nam pomognu da raspoznamo i ostale aktere sa ove fotografije.

Đorđe Balašević je bio odličan u malom fudbalu

Bogomir Bogica Mijatović je podelio svoje viđenje o Balaševiću kao fudbaleru:

„Đole je bio odličan špic u malom fudbalu. Na čuvenom Dnevnikovom turniru igrali smo za različite ekipe, svaki za svoj kvart, ali smo na nekim drugim bili saigrači. Na jednom Dnevnikovom turniru, kada je bio tinejdžer, prijavio je ekipu za koju je igrao pod čudnim nazivom „Tvoja mama“. Zbog čega? Da bi inicirao pometnju, možda i svađu, jer bi na pitanje nekom iz suparničke ekipe – s kim igrate u sledećem kolu, dobio odgovor: s „Tvojom mamom“. Nije se libio sa zbija šale i na svoj račun. Kada je prvi put posle nesrećnih devedesetih nastupio u Zagrebu, najavu je počeo rečenicom: „Ne brinite, ovo nije moj ćale, ovo sam ja“, aludirajući na svoj izgled.” – izjavio je Bogica.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here