Кад су Балашевић, Синиша Михајловић, Вокри и Тадија Качар играли фудбал у Бачкој Паланци

12917

Новинар и хроничар војвођанске музике, легендарни Богомир Богица Мијатовић, је у медијима објавио фотографију из личне архиве, са турнира у малом фудбалу у Бачкој Паланци. На фотографији се налазе неке од јавних личности и познате бачкопаланачке личности из света спорта.


Од јавних личности на овој фотографији се налазе покојни Ђорђе Балашевић (пети здесна). У горњем реду (пети слева) је тада јуче преминули – Синиша Михајловић. Први слева је некадашњи голман Будућности Момчило Вујачић, а играч који се сакрио између другог и трећег здесна је прослављени фудбалер Партизана, Фадиљ Вокри, који као војник није смео да игра фудбал за цивилне екипе. Други здесна у доњем реду је прослављени боксер Тадија Качар, четврти је Богица Мијатовић.

Синиша Михајловић преминуо у болници у Риму

Чувени српски фудбалер, бивши репрезентативац и селектор Синиша Михајловић, преминуо је у болници у Риму у 54. години, објавио је италијански Газете дело Спорт.

Михајловић се неколико година уназад борио са леукемијом, а неколико пута ју је и победио.

„Храбро се борио против страшне болести. Захваљујемо лекарима и медицинским сестрама који су га пратили годинама, са љубављу и поштовањем. Синиша ће увек остати са нама“, наводи се у саопштењу породице.

За репрезентацију Југославије одиграо је 63 утакмице и постигао 10 голова.
Синиша Михајловић рођен је у Вуковару 20. фебруара 1969. године. Прве фудбалске кораке направио је у Борову, где је и започео сениорску каријеру. Уследио је 1988. године прелазак у Војводину, а затим 1990. у Црвену звезду. Две године касније сели се у Рому, а у Италији је носио дрес и Сампдорије, Лација и Интера.

Ђорђе Балашевић је био одличан у малом фудбалу

Богомир Богица Мијатовић је поделио своје виђење о Балашевићу као фудбалеру:

„Ђоле је био одличан шпиц у малом фудбалу. На чувеном Дневниковом турниру играли смо за различите екипе, сваки за свој кварт, али смо на неким другим били саиграчи. На једном Дневниковом турниру, када је био тинејџер, пријавио је екипу за коју је играо под чудним називом „Твоја мама“. Због чега? Да би иницирао пометњу, можда и свађу, јер би на питање неком из супарничке екипе – с ким играте у следећем колу, добио одговор: с „Твојом мамом“. Није се либио са збија шале и на свој рачун. Када је први пут после несрећних деведесетих наступио у Загребу, најаву је почео реченицом: „Не брините, ово није мој ћале, ово сам ја“, алудирајући на свој изглед.” – изјавио је Богица.

Ми смо у редакцији од Бачкопаланчана препознали неке од „домаћих“ ликова са фотографије. Нажалост, неки од актера су и преминули (Зоран Тоља Карпов, Љубомир Ћућуз). Ту је и легендарни љубитељ фудбала и велики партизановац, трговац Жица. Незаобилазни спортиса Ага и многи други.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here