Kako se igra Tajni Deda Mraz i šta možete nekome da kupite za 500 dinara

Praznici nam stižu!

382
Foto: Pixabay

Nova godina se bliži, što znači da imate još malo vremena da u firmi, ili sa prijateljima organizujete igru Tajni Deda Mraz i tako obradujete jedni druge. Proverili smo u prodavnicama šta biste mogli da kupite za iznos ne veći od 500 dinara.


U osnovnoj školi učitelji neretko organizuju igru Tajni prijatelj – cilj je što bolje upoznati drugara čije ste ime izvukli iz šešira i onda mu kupiti, ili napraviti, neku sitnicu koja će ga obradovati, piše RTS.

Prema tajnom prijatelju treba biti posebno pažljiv, pomoći mu sa domaćim zadatkom, otpratiti ga do kuće ili slično. Tokom nedelju dana igre poklanjaju se čokoladice, hemijske olovke, gumice za brisanje, sličice. Na kraju, tokom školskog časa, đaci pogađaju ko je kome bio tajni prijatelj.

Na zapadu je u decembru tajni prijatelj Secret Santa, odnosno tajni Deda Mraz. Pošto se zbog pandemije neretko radi od kuće i mnogo ređe viđa s prijateljima, umesto izvlačenja imena iz šešira, mogu se koristiti mobilne aplikacije.

Potrebno je uneti mejlove osoba koje žele da učestvuju i softver svakome dodeli jedno ime.

Ta osoba, ako je neko anonimno zamoli, može da napravi listu želja – doduše, verovatno sa tačno određenog sajta koji sponzoriše aplikaciju. Ali, ako je u pitanju novi kolega sa posla, svaka pomoć je dobrodošla.

Pre nego što igra počne, učesnici obično dogovore iznos novca koji može da se utroši za poklon i ta suma se ne prelazi. Trebalo bi da iznos bude simboličan, pa oni maštoviti mogu da dođu do izražaja.

To je odličan povod da se okupite sa svojim prijateljima i date poklon koji ste pažljivo birali i brižljivo upakovali.

Evo šta biste mogli da kupite u iznosu do 500 dinara.

Ukrasi za jelku

Ne postoji bolji praznični poklon od ukrasa za jelku. Čak i ako neko ne kiti jelku, sigurno može da ga okači barem na kvaku. Ako znate da pletete možete i da napravite nekog Sneška Belića, a ako ste vični slikanju možete kupiti set za oslikavanje kugli i pustiti mašti na volju.

Vintidž stakleni i porcelanski ukrasi su uvek pun pogodak.

Možete nekoga vratiti u detinjstvo tako što ćete mu kupiti (ili napraviti) bombone koje se kače na jelku. Ne zaboravite da mu napomenete da je ukras jestiv, da ne bi istrulio.

Ako ih kupujete, cene ukrasa su od 120 dinara, naviše.

Šolje

Šolje sa prazničnim motivima možete naći maltene svuda. Od providnih u kojima savršeno izgleda topla čokolada sa šlagom i cimetom, do klasičnih belih sa natpisom Srećan Božić, na svim mogućim jezicima.

Možda pronađete i štampariju u kojoj biste mogli da otštampate personalizovan ukras za šolju za 500 dinara, ili, još bolje, magičnu šolju koja je crna, dok u nju ne stavite vrući napitak.

Šolje možete kupiti za 250 dinara.

Foto: Pixabay

Mirišljave sveće i štapići

Budući da se u domovima mnogo češće nalaze veštačke jelke nego prirodne, nedostaje miris borova. To se može nadomestiti time što ćete nekome kupiti sveće ili štapiće za osvežavanje vazduha koje imaju baš taj miris.

Božić se povezuje i sa mirisom vanile, cimeta, čokolade, sandalovine, narandže.

Ovakve sveće možete naći za 250 dinara.

Rukavice, kape, čarape, šalovi

Za male pare možete pronaći i odevne predmete koje možete nekome pokloniti, ako znate broj koji nose. Još bolje, ako znate da šijete i pletete – na svom ste terenu.

Za 500 dinara verovatno nećete dobiti neki kvalitet, a svakako nećete naći ništa brendirano, ali je moguće naći print koji će nekoga oduševiti – bilo da su to čarape sa nosem, šal u bojama Grifindora za obožavatelja Harija Potera ili kapa sa kićankicom.

Teško da ćete za manje od 400 dinara naći nešto iz ove kategorije.

Slatki paket

Ne vole samo deca da dobiju slatki paket. Jedna čokoladica, kesica gumenih bombona, topla čokolada u kesici, pomorandže, mandarine… Svašta može da stane u jedan slatki paket.

Možete i napraviti sami medenjake u oblicima jelke, zvona, srca, Sneška, zvezde i onda ih upakovati u providnu foliju i vezati šarenom vrpcom.

Besmisleno je govoriti o cenama, recimo da ispod 50 dinara i nemate neki izbor.

Kozmetika

Kozmetičke kuće često imaju praznične linije i akcije u decembru, pa ako vaš tajni prijatelj/prijateljica koristi masku za lice, kremu za ruke, labelo, ili pak lak za nokte i karmin, ovo može biti prilika da kupite nešto od toga.

Od 200 dinara naviše, ako kupujete u drogeriji.

Najverovatnije ćete moći samo putna pakovanja, ali, zar je bitno?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here