Mere uoči letnje sezone sve blaže, a interesovanje za putovanja sve veće

Građanima savetuje da vode računa o sebi i poštuju epidemiološke mere, a vakcinacija je, kako kaže, svakako dobrodošla.

176

Ovog leta biće najpovoljnije putovati u zemlje regiona, a povoljni su i Egipat i Turska, dok se u Grčkoj cene nisu menjale, kaže za N1 Vladimir Vlaho iz turističke agencije Sabra.


Očekujemo da će sezona biti dobra samo da popuste ove mere za odlazak i povratak u zemlju, ističe on.

Vlaho podseća da je bez PCR testa ili dokaza o vakcinaciji, trenutno moguće putovati u zemlje regiona: Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju.

Grčka bi sledeće nedelje trebalo potpuno da otvori granicu za građane Srbije i omogući im ulazak sa PCR testom ili dokazom da je prošlo 14 dana od revakcinacije bilo kojom vakcinom protiv kovida, dodaje Vlaho.

„Nadamo se da će dozvoliti i antigenski test koji je dosta jeftiniji, naročito zbog dece“, kaže on. „Više-manje mere popušataju, nadamo se da će biti liberalnije nego trenutno.“

Građanima savetuje da vode računa o sebi i poštuju epidemiološke mere, a vakcinacija je, kako kaže, svakako dobrodošla.

Kada je reč o cenama, najpovoljnije je, kako kaže, putovati u zemlje regiona, ali su i Egipat i Turska povoljni, dok Grčka nije menjala cene.

„Očekujemo da će sezona biti dobra, samo da popuste ove mere za odlazak i povratak u zemlju. Vrlo dobro ide, obradili smo veliki broj zahteva. Čak smo i zatečeni bili. Nismo imali dovoljno radnika da bismo opslužili sve putnike“, ističe Vlaho.

Nada se i da će Krizni štab uskoro omogućiti ulazak vakcinisanim strancima u Srbiju jer je turističkim agencijama trenutno onemogućeno da dovode organizovane grupe iz inostranstva.

„Imamo apsurdnu situacija sa kruzerima koji dolaze u Beograd. 99 odsto su stariji ljudi koji su sigurno vakcinisani u svojim zemljama, a i pre ulaska na brodove rade se testiranja – oni su sigurno zdravi, a nažalost kad uplove u Beograd ne mogu da izađu s broda jer moraju da rade test“, ukazuje Vlaho.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]


Pogledaj: Preseljenje u drugi grad: Kako proći kroz avanturu selidbe bez stresa

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here