Покренута петиција да Констракта добије националну пензију

"Нашу заставу је поносно истицала на сваком месту и сваком кораку пред милионима гледалаца највећег телевизијског спектакла у свету"

247
Фото: Screenshot (YouTube/ Zemlja gruva)

На друштвеним мрежама се појавила петиција којом се скупљају потписи за предлог да се Констракти додели национална пензија.


„Ана је својом уметношћу, ставом, чињењем, сваким својим гестом и изговореном реченицом приказала и показала свету најлепшу страну нашег народа. Нашу заставу је поносно истицала на сваком месту и сваком кораку пред милионима гледалаца највећег телевизијског спектакла у свету“, стоји у петицији за Констракту, преноси Блиц.

„Своју песму је поносно певала на свом матерењем језику, за разлику од свих осталих који су своје песме певали на енглеском. Да није било мешања политике, велика је вероватноћа да би и победила. Слободна уметница мора бити здрава и имати сигурну егзистенцију“, закључује се у тексту петиције.

Констракта је поделила текст петиције на свом Инстаграм сторију уз песму Зорице Брунцлик „Тежак је овај живот“, статистику о потписима, као и коментар у којем је написала:

„Лепо је ово с пензијом. Али морам вам рећи да сам танка са стажом, не знам бих ли га накрпила и сутра да се запослим. Тако да ће бити цврчак и мрав прича“, одговорила је у свом стилу уметница.

Петиција је покренута у понедељак, а засад има 3.200 потписника.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here