Šta Google zna o nama?

271
Фото: Pixabay

Nemojte to da vas čudi, Google dobro zna za vaša interesovanja, šta tražite, koje stranice posećujete, i još mnogo toga.


Ponajviše zahvaljujući podacima koje vi delite sa tom kompanijom.

Svakim klikom, porukom, zahtevom, vi hranite Google sa još više informacija. Isto to važi i za klipove koje gledate na YouTube platformi, pitanje koje postavite Google Assistant aplikaciji ili informaciji koje dodate na vašem profilu.

Strašno kao što to i zvuči, prikupljanje podataka je jedan veliki problem od kog velike kompanije beže da preuzmu odgovornost. Ipak postoji dobra stvar, možete izbrisati sve podatke koje ste podelili sa Google kompanijom i da povratite deo vaše privatnosti.

Nađite i uništite

Google koristi vašu istoriju kako bi napravili detaljan profil o vama koji potom prodaju oglašivačima. To su te personalizovane reklame i sadržaj koje možete videti. To je jedan od najvećih razlioga zašto su podaci važni za te velike kompanije.

 

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Ukoliko želite da počnete da uklanjate informacije iz Google-a, treba krenuti od vaše istorije.

1.Idite na myaccount.google.com i prijavite se ili se prosto prijavite na google.com i kliknite na okruglu ikonicu gde stoji vaša fotografija ili inicijali. Potom kliknite na Manage your Google Account.

2.Kliknite na Manage your data and personalization, ona se nalazi ispod Privacy and Personalizaton.

3. Pod panelom Activity controls videćete kvačice pored Web and App activity tracking, Location History i YouTube History. Isključite ih kako bi sprečili da vas i dalje prate.

4.Ispod Activity controls, kliknite na My Activity

5. Na meniju koji se pojavi sa leve bočne trake kliknite na Delete activity by, pa potom izaberiti koliko unazad želite da izbrišete istoriju! Kliknite Delete da potvrdite!

Jednom kada to uradite, ne samo da ste izbrisali vašu istoriju pregledanja, već ste ugasili da vas prate preko aplikacije, istorije vaše lokacije i YouTube pregleda.

POGLEDAJ: Filmski kritičari: 15 najboljih filmova svih vremena

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here