Да ли смемо да спавамо да упаљеним клима уређајем?

Доктор из Хитне помоћи изненадио овим саветом

386
Фото: Canva

Доктор Горан Милосављевић из Хитне помоћи дао је важне смернице за све нас, како бисмо што лакше издржали ове паклене врућине! Наиме, високе температуре исцрпљују и дехидрирају организам.


У борби против несносне топлоте обично палимо клима уређаје, који неретко раде по цео дан, а за њих је лекар имао посебан савет!

– У овим јако високим температурама, треба бити умерен у свему. Храна нека буде лакше сварљива, једите више воћа и поврћа. Уносите више течности, а што се тиче климе, не треба правити велику разлику у односу на спољну температуру – истиче др Милосављевић.

А потом је све изнендио саветом коришћења клима уређаја током спавања.

– Па, можда је и боље спавати са укљученим клима уређајем, наравно не директно испод њега. Нека клима ради у некој суседној просторији, јер, ако се не расхладимо, не можемо да се одморимо за наредни дан – наглашава доктор.

Посебно је истакао чињеницу да врућина исцрпљује и да је неопходно одмарати се преко дана.

– Лезите и одмарајте у расхлађеној просторији, само тако ћемо накупити енергију за наредни дан. Старијим суграђанима, наравно, саветујемо да не излазе када је најтоплије, већ да своје обавезе заврше током раних јутарњих, или вечерњих сати – закључио је лекар Горан Милосављевић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here