Један део пилетине је јако штетан, а многи га једу

Садржи велику количину бактерија, токсина и масноћа

11954
Фото: Pixabay

Поједине делове пилетине није здраво конзумирати јер садрже велике количине бактерија и неповољно утичу на организам. 


Пилетина је једно од најчешћих меса које се налази на трпезама у већини домаћинстава, што због лепог укуса, тако и због једноставне припреме и малог процента масти. Ипак, лекари упозоравају да нису сви њени делови добри за употребу и често конзумирање.

Кардиолози и нутриционисти већ дуже време говоре о штетном утицају кожице и масних делова пилетине и тврде да се готово у потпуности састоји од масти. У народу је уврежено уверење да је кожа ногу, батака и пилећих прса одличан извор влакана колагена. Заправо, ово је далеко од истине.

Овај део не храни тело колагеном, али лако можете нанети штету вашој фигури. Осим тога, велики број бактерија је присутан на кожици пилетине, које можете унети у свој организам и тиме задобијете многе пробавне сметње. Такође, препорука је и да се не једу плућа и џигерица, јер чак ни термичка обрада високом температуром није у стању да у потпуности уклони све паразите из њих.

Кинески стручњаци су саветовали и да не користите главу (што се иначе код нас ретко користи), јер управо овај део пилета акумулира све штетне материје које животиња поједе током свог живота.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here