Смањите бол без лекова, бирајте проверене намирнице

Оне не могу у потпуности да вас ослободе непријатности, али свакако могу доста да помогну

240
Фото: Pixabay

Од главобоље и менструалних грчева до надутости и зубобоље, решење за најчешће врсте болова крије се и у неким намирницама. Оне не могу у потпуности да вас ослободе непријатности, али свакако могу доста да помогну.


На пример, боровнице могу да смање упалу и опусте мишиће, а ако их редовно једете помоћи ће да излечите инфекцију уринарног тракта.

Ананас

Природна хемикалија бромелаин која се налази у ананасу може помоћи у смиривању надутости, гасова, па чак и зубобоље, а неке студије показују да је одличан савезник витке линије, преноси портал Факаза.

Боровнице

Ово воће је препуно фитонутријената који смањују упалу и опуштају мишиће, а лекари наводе да позитивно утиче и на уринарни тракт.

Ђумбир

Ако имате упале мишића, због салицилата у ђумбиру он може да помогне у смиривању болних мишића, али и у ублажавању грчева током циклуса. Најбољи начин да користите ђумбир је да скувате чај од ђумбира и пијете га док је топао.

Куркума

Постоје многобројни научни докази да куркума својим протуупалним и антисептичким својствима помаже и код болова, а млеко од куркуме одавно се користи за лечење унутрашњих повреда, смиривање стомака, а главни састојак куркуме зове се куркумин и он смањује отицање.

Трешње

Активни спој антоцијанин у трешњама пружа олакшање од бола у трену. Морате појести најмање 20-25 трешања да бисте од њих имали користи, а трешње могу помоћи и код главобоља, па чак и код болова у зглобовима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here