Шта се догађа у телу када носите чарапе док спавате?

3298
Фото: Pexels

Када је у питању ношење чарапа у кревету, мишљења су подељења. Неки не могу да заспу ако имају топле чарапе на ногама, а други не могу да замисле да у кревет иду боси.


Али испоставило се да спавање у чарапама може да имати и неке, прилично непријатне последице, па ако сте навикли да их носите и преко ноћи, можда је време да преиспитате ту навику- преноси N1

Бригхт Сиде открива што се догађа ако носите чарапе ноћу док спавате.

Смањује се проток крви у вашем телу

Чарапе обезбеђују да су наша стопала топла, што привремено може да повећа циркулацију крви. Али ако дуже време носите чарапе, ефекат је супротан, па се проток крви смањује.

Подложнији сте ризику од кожних инфекција

Обратите пажњу на врсту тканине од које су израђене ваше чарапе. Синтетички материјали, попут полиестера или најлона, нису пријатни за кожу и не допуштају вашим стопалима да дишу.

Ноћно знојење је прилично уобичајено, а ако спавате под тешким покривачем, влажно и топло окружење ствара савршену подлогу за размножавање бактерија које могу да утичу на ваша стопала.

Ако су неке јаке хемикалије, као што су боје и смоле, биле кориштене за израду ваших чарапа, велике су шансе да ћете развити иритацију и осип.

Може доћи до појаве отока

Ако су еластичне траке које држе чарапе на ногама преуске, могли бисте да се пробудите с болним црвенкастим траговима. Као и сваки припијени комад одеће, чарапе са уским еластичним тракама могу да ограниче проток крви проузрокујући отицање.

Могу да утичу на вашу телесну температуру

Када се ноћу одмарате, тело наставља да ради и много тога се догађа док спавате. Температура тела се мења неколико пута током ноћи, а ми боље спавамо када нам је хладније.

Ако носите чарапе које нису од прозрачних тканина, ваша телесна температура може да порасте и тако вам омета сан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here