Čudotvorna soda bikarbona, rešava prehladu i jača imunitet

Soda bikarbona može zaista biti čudotvorna i to ne samo kada je u pitanju hrana.

752
Извор: Pixabay

Soda bikarbona može zaista biti čudotvorna i to ne samo kada je u pitanju hrana. Može da vam pomogne i kod mnogih zdravstvenih problema, ukoliko je pravilno i redovno koristite, tvrde stručnjaci.


Uklanja bakterije

1. Stomačne tegobe – Ukoliko imate stomačne tegobe, soda bikarbona ih može da reši uspešnije nego, npr. neki probiotik. Uverite se u to i sami tako što ćete kašičicu medicinske sode bikarbone rastvoriti u pola čaše vode i popiti.

2. Bol u grlu – Po istom receptu, kao i kada vas boli stomak, možete rešiti i bol u grlu, jer ona vrlo efikasno uklanja bakterije koje vam mogu stvarati bol i kašalj.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

3. Soda kao suvi šampon – Ako nemate vremena da operete vašu kosu, možete da koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da bi upila ulje i tako spašavate kosu od izlaganja fenu barem za jedan dan.

4. Listanje noktiju i zanoktice – Probleme sa noktima, kao što su listanje ili stvaranje zanoktica, takođe, možete uspešno da rešite, ali ovde će vam biti potrebno i malo jabukovog sirćeta. Sipajte kašičicu sode i kašičicu jabukovog sirćeta u neki manji sud, promešajte i dobićete savršenu kremu sa kojom možete da mažete ruke više puta dnevno.

5. Rešava prehladu i jača imunitet – Probajte da jednu kašičicu medicinske sode rastvorite u 250 ml vode i da u to dodate sok od pola sveže isceđenog limuna i otarasićete se prehlade bez lekarske pomoći.

Nega lica

Na isti način kada pravite smesu za imunitet, možete pripremiti i piling lica. Ovog puta stavite malo više sode u vodu da biste dobili gušću smesu i nanesite masku na lice, a efekt će biti vidljiv već kroz nekoliko nanošenja.


Pročitaj: Bioritam roditelja se vraća u normalu kad dete napuni šest godina

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here