Određene namirnice možete zameniti zdravom opcijom i izgubiti višak kilograma

Jedna od najvažnijih stvari je da smanjite šećer u receptima ili da ga zamenite nekim drugim zaslađivačima

242
Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Brašno, šećer, maslac… Sve ove namirnice imaju odlične zdrave alternative.


Ako želite da skinete višak kilograma, nema potrebe za radikalnim i strogim dijetama. Ono što možete da uradite jesu neke manje promene u svakodnevnoj ishrani zbog kojih nećete patiti, osećaćete se dobro i smanjićete brojku na vagi.

Nutricionista Samanta Kaseti otkrila je za MSN čime možete da zamenite maslac, šećer u kolačima i slatkiše.

Ona predlaže da kod mršavljenja, a mogli biste i inače, zamenite maslac pasiranim avokadom. Smanjićete udeo masti, povećati sadržaj vlakana, zadovoljiti potrebu za vitaminima K i E , ali i kalijumom. Loše masti zamenićete zdravim zasićenim.

Avokado je voće koje je neutralnog ukusa, pa će se ponašati kako vi želite, odnosno možete ga koristiti u slanim i slatkim verzijama, namazati ga na hleb, staviti u kolače ili namaze.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

Jedna od najvažnijih stvari je da smanjite šećer u receptima ili da ga zamenite nekim drugim zaslađivačima.

Možete koristiti pire od jabuka, eritritol, steviju, fruktozu ili med, sve navedeno daće slatkoću desertu, a unećete manje kalorija.

Važno je napomenuti i da eritritol ima glikemijski indeks 0, i isto toliko kalorija. U kolače još možete i, kako savetuje nutricionista, da dodate orahe koji su bogati ALA omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, magnezijumom i gvožđem.

Osim toga, ona preporučuje da smanjite i obično pšenično brašno i da probate da napravite peciva, hleb i kolače sa nekom zdravijom alternativom poput kokosovog, bademovog ili heljdinog brašna.

Proizvodi od belog brašna i šećera teraju vas da jedete više, naglo vam podižu energiju, a onda ste vrlo brzo ponovno gladni. Kod gubitka kilograma takođe je važno da smanjite konzumiranje gaziranih, ali i alkoholnih pića.


Pogledaj: Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here