Rešite se buđi i vlage na jednostavan način!

Pripremite na vreme ova četiri sastojka

860
Foto: Canva

Dolazi sezona grejanja, a time i problemi sa buđanjem zidova. Jedan od četiri prirodna sastojka, biće delotvoran kad je u pitanju uklanjanje buđi.


Nagomilana buđ u prostorijama u kojima se redovno boravi može negativno uticati na naše zdravlje i organizam. Brojni su zdravstveni problemi koji se mogu javiti, a među njima najčešći su problemi sa alergijama, disanjem i upornim kašljem.

Problemi dodatno nastaju ukoliko se kondenzacija proširi duž zidova, zbog čega će možda biti potrebno da ponovo okrečite svoju sobu kako ne bi ostao ni jedan trag vlage i buđi.

Ulje čajevca

Kupite bocu sa raspršivačem i u nju dodajte 450 ml vode i dve kašike ulja čajevca. Raspršivačem nanesite smesu na površine na kojima se napravila buđ i ostavite tako da odstoji nekoliko dana.

Nemojte dodatno da brišete zidove sa krpom jer time možete postići suprotan efekat. Ulje čejevca može imati jak i neprijatan miris koji se u vašoj kući može zadržati i do nekoliko dana, te je jako bitno da redovno provetravate prostoriju u kojoj boravite.

Alkoholno sirće

Alkoholno sirće je takođe prirodni sastojak koji se pokazao delotvornim za uklanjanje buđi. Sipajte ga u bocu sa raspršivačem i nanesite na buđ. Ono takođe ima neprijatan miris, ali ga možete ublažiti dodavanjem nekoliko kapi limunovog soka koji će eleminisati miris sirćeta. Nanešenu smesu ostavite da odstoji dva dana.

Soda bikarbona

Ona se često koristi za ribanje kupatila i sanitarija, ali služi i kao efikasno sredstvo za uklanjanje crnih naslaga na zidovima. S obzirom da je u prahu, možete je pomešati sa vodom ili sirćetom i tako naneti na oštećene delove zida.

Semenske grejpfruta

Na 450 ml vode dodajte 20 kapi ekstrakta semenki i nanesite na buđ. Kao i u prethodnim slučajevima, ostavite da odstoji nekoliko dana i ubrzo ćete primetiti razliku.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here