Biti i ostati mlada – Savremene tehnike za podmlađivanje lica

343

Industrija lepote raste i razvija se svakim danom. Procedure nekada rezervisane samo poznatima i bogatima danas su dostupne gotovo svima, a razvijaju se u smeru smanjene invazivnosti, paralelno sa kozmetikom koja se sve više okreće prirodi i minimalizaciji hemikalija u sastavu proizvoda.


Biti i ostati mlada danas različito je od toga kako se fenomen podmlađivanja posmatrao pre deset godina kada su pojedinci odlazili na invazivne operacije i menjali lični opis. Tehnike za podmlađivanje lica u našoj savremenici prate prirodne potrebe našeg lica i sve ono što je našoj koži potrebno andoknaditi, a što se gubi ili ga manjka sa procesom starenja. Evo kako se podmladiti na najpouzdanije moguće načine.

Hijaluronski fileri

Hijaluron je jedan od najpoznatijih sastojaka zaslužnih za hidriranje kože. Hidratacija hijaluronom funkcioniše tako što on za sebe vezuje molekule vode i zadržava ih pod kožom, čineći naše lice na taj način sjajnijim, fleksibilnijim, povećavajući njegov tonus i konturišući željena područja poput jagodica ili usana. Hijaluron se u kožu ubrizgava mikroiglicama, gotovo bezbolnom procedurom sa minimalnim periodom oporavka, što hijaluronske filere čini jednim od najpopularnijih tretmana.

Mezoterapija

Mezoterapija je tretman koji ima veoma široku primenu i njegovim ubrizgavanjem na ciljana područja rešava se širok spektar problema na koži. Mezoterapeutski kokteli mogu se ubrizgavati u teme glave čime deluju na kosu obnavljajući je, mogu se ubrizgavati u regije nogu i tela gde se na brz i efikasan način bore sa celulitom i smanjuju vidljivost strija, ali i u lice, čineći ga pritom sjajnijim, hidriranijim, i podstičući obnavljanje ćelija. Učinkovita mezoterapija lica smanjuje i znake starenja i umora na našem licu, koji se ogledaju u kolutovima oko očiju. Ovaj tretman odražava se na tonus lica i na ujednačenost tena. Mezoterapeutski kokteli mikroiglicama se ubrizgavaju u mezoderm kože. Ove supstance sadrže sve ono što je našoj koži potrebno da ostane mlada – vitamine, minerale, hijaluron i brojne druge supstance prilagođene konkretnim potrebama svačije kože. Tretman se smatra neinvazivnim i period oporavka je veoma kratak – gotovo da se odmah možemo vratiti svakodnevnim obavezama.

Tretmani PRP plazmom

Ovaj vid tretmana koji se često kombinuje sa alma laserima, koristi duboko poznavanje našeg tela i kože te načina na koji se ona obnavlja. Tretmanima PRP plazmom koristi se naša krvna plazma, koja se iz drugog dela tela ubrizgava u ciljano područje kože kod koga želimo da podstaknemo obnavljajuće procese. Ovi tretmani nadaleko su poznati po snazi smanjivanja vidljivosti bora, a njihova prednost je upravo u tome što u našu kožu ne ubrizgava strana tela već ono što je i prirodno sadržano u našem telu.

Pročitaj više: Saveti Francuskinja: Trikovi za neodoljivu lepotu!

Prirodni sastojci u kremama i serumima

Kozmetologija se u proteklih deset godina podigla na sasvim novi nivo. Nakon ekspanzije korišćenja štetnih hemikalija, svest o važnosti podrobnijih istraživanja sastava krema i seruma koje nanosimo na lice postala je globalna i industrija lepote počela je da se prilagođava potražnji za što kvalitetnijim i prirodnijim sastojcima i većom transparentnošću sastava proizvoda. Među najpopularnijim sastojcima istakli su se retinol, voćne kiseline kao i prirodna ulja. Dok se retinolu pripisuje da je najefikasniji sastojak u borbi protiv bora, prirodna ulja su korisna jer su često antibakterijska, uravnotežuju kožu i sebum i stvaraju zaštitni film na koži kojim se sprečava deo štetnog UV zračenja najzaslužnijeg za starenje kože.

[rev_slider alias=“lela_koz_salon-„][/rev_slider]

 

Od kozmetike koja pažljivo bira sastojke tako da oni budu komplementarni sa našom kožom i stvaraju savršen balans sastojaka, do procedura koje slušaju naše godine i impulse naše kože nadopunjujući se sa njom, gotovo da nemamo opravdanja da zanemarimo svoj izgled i prepustimo bitku godinama. Starost i njeni znaci u dormi bora i pigmentacija na licu nešto su  sa čimese, uz dobru edukaciju i informisanje, možemo boriti precizno i odlučno.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here