Делови тела који откривају ваше године

Сакрити године је данас могуће, јер заиста има ефикасних решења

241
pexels.com

Желите да сакријете своје године? Морате бити веома мудри када је нега тела у питању. Ваше тело врло често може лако одати године. Међутим, уз одговарајућу негу појединих делова тела који су критични, односно најподложнији старењу ипак је могуће „замаскирати“ трагове година.


У данашње време је императив остати млад. То диктирају модни трендови, познате личности, а већина нас по сваку цену покушава да достигне тај циљ. Користимо разне козметичке препарате, методе за подмлађивање коже као што је мезотерапија, вежбамо, пазимо на исхрану. На које делове тела притом треба посебно да се фокусирамо, ако желимо да сакријемо колико имамо година?

Боре на врату одају године

Да ли негујете само лице или крему редовно наносите и на врат? Нега коже на врату подједнако је важна као и нега коже на лицу. Можда је чак и важнија, јер је кожа на врату много тања у односу на кожу лица, па је подложнија оштећењима. Како године пролазе тако се квалитет коже на врату нарушава. Смањује се продукција колагена, кожа губи на хидратацији, опушта се, постаје сувља и све то доводи до бора које нико
не обожава.

Сигурно сте приметили да овај проблем имају и познате личности, па на основу тога можете закључити у које године су загазили. Услед савремених модних трендова развијени су и разни третмани који утичу на смањење овог проблема. Уклањање бора на врату више није баук, већ врло честа процедура којој се подвргава велики број припадница лепшег пола, а верујемо да има и мушкараца. Уколико нисте за драстичније третмане, боре на врату можете ублажити и уз помоћ разних крема и маски које се праве од намирница које имате у својој кухињи.

Домаћа рецептура је свима доступна, а лако може вас изненадити добрим
резултатима. Како ћете третирати овог непријатеља зависи од вас самих, а ми вам саветујемо превентиву. Не чекајте да се боре на врату појаве, него већ данас крените са негом коже овог дела тела.

Уколико се налазите у двадесетим или раним тридесетим годинама, моћ превенције је на вашој страни. Ако сте мало закаснили, не очајавајте већ пронађите за себе ефикасан начин уклањања бора и изгледајте барем неколико година млађе.

Лактови одају године

Обраћате ли довољно пажње на своје лактове? Како изгледа кожа на њима? Уколико то до сада нисте чинили, време је да поведете рачуна и о овом делу тела. Кожа лактова временом постаје сува, наборана и губи на својој еластичности. То се наравно дешава како пролазе године. Што је више година иза вас то је и кожа на лактовима старија и подложнија овим променама.

Разлог је у смањеној хидратацији, неадекватној нези, трљању лактова о одећу. Све то доводи до исушивања коже па она самим тим делује лабавије и старије. Када следећи пут угледате неку старију особу обратитие пажњу на лактове и пробајте да погодите колико има година. Наравно, уколико их не крије по сваку цену.

Руке одају године

Колико је животно искуство иза вас, врло лако се може закључити погледом на ваше руке. Што је више година за вама, то је више знакова старења на вашим рукама. Зашто баш на овом делу тела?

Размислите само чему су све руке изложене током извршавања свакодневних активности. Изложене су утицају ветра, хладноће, влаге, сунцу и топлоти, разним материјалима и хемикалијама. Мало по мало и сви ти ситни утицаји оштетиће кожу на вашим рукама. Осим спољашњих утицаја и унутрашње промене попут смањене продукције колагена и смањене хидратације довешће до старења коже.

Да би кожа на рукама што дуже сакривала ваше праве године на време је заштитите одговарајућом негом и не излажите је агресивним средствима без заштите. Нека квалитетна крема за руке и рукавице буду ваше оружје када је то потребно.

Деколте вас одаје

Волите да носите дубљи деколте? Будите опрезни! Осим што у овим ситуацијама лепота ваших груди долази до изражаја, кожа на њима је подложнија штетним утицајима. Пре свега мислимо на штетни утицај сунчевих зрака.

Вероватно се не сетите да нанесете заштитни фактор на деколте током топлијих дана, зар не? Нисте једини. Већина још увек подразумева да се заштитни фактор наноси само приликом сунчања, а не приликом сваког изласка из куће. Пазите се, управо вас то може скупо коштати.

Неадекватна нега вас може коштати прераног старења на овом делу тела. Кожа се услед утицаја штетних сунчевих зрака временом оштети, појаве се пеге или флеке које временом само постају видљивије и веће. Кожа у пределу деколтеа онда временом више није лепа нити привлачна.

Уколико не мислите да груди сакривате затворенијим мајицама, поведите више рачуна о нези деколтеа. Тако ће кожа остати лепа и негована, а други неће моћи да одреде које сте годиште.

Шта усне поручују?

Усне су врло деликатан део тела. Врло су нежне и подложне утицају штетних фактора. Ако у младости не водите довољно рачуна о њима, у каснијим годинама ће вам се то обити о главу.

Боре се могу појавити и око усана. Проблем је још већи ако сте пушач. Не само што штетите свом здрављу већ и спољашњем изгледу. Пушење доприноси појави вертикалних линија око усана. Боре се много раније појављују него код непушача. Сада у својој глави сигурно наводите примере људи који не пуше, а ипак
имају боре око усана. Ок, наравно да их има, али пушење значајно повећава вероватноћу за овакав сценарио. Замените цигару чашом воде или неком воћкицом. Усне ће вам бити захвалне и још дуго ће крастити ваше лице неодољивим осмехом. Зато не размишљајте пуно већ баталите пушење. Добит ће бити вишеструка како за ваше здравље тако и за физички изглед.

Не заборавите да довољно хидрирате усне како и недостатак воде не би допринео исушивану и пуцању усана, а у томе може помочи малопре споменута чаша воде.
Када на време кренете са негом усана, мале су шансе да ће вас изневерити и одати ваше године.

Коса као индикатор вашег годишта

Питате се како коса може да ода ваше годиште? Врло једноставно, више неће бити тако бујна као у младости. Могло би се рећи да се дешавају биолошки процеси, попут оних са кожом.

Дакле, коса временом губи волуме, јер длака постаје све тања. Разлог томе је мањи доток кисеоника и витамина услед смањеног протока крви око фоликула длаке. Путем крвотока коса је у младости добијала довољне количине кисеоника и витамина, а како се годинама смањује крвоток, смањује се и доток хранљивих материја до саме длаке.
Као резултат свега имамо смањен квалитет косе, односно волумена који доприноси лепшем и млађем изгледу.

У зависности од тога колико је драстична промена, покушајте нешто да предузмете како би коси вратили живот и младалачки изглед. Питајте професионалце за савет када је нега и куповина козметичких и дерматолошких препарата у питању. Нека вам у зависности од вашег случаја препоруче препарат који би препородио косу.
До тада волумен покушајте да постигнете са мало тапирања, променом фризуре или другачијим начином шишања косе. Решења има. Можда нису сва подједнако ефикасна, али зашто да не пробате.

Младост не траје вечно, а трагови вашег начина живота заувек остају на телу. Сакрити године је данас могуће, јер заиста има ефикасних решења. На вама је да одлучите колико млађе желите изгледати и у складу са тим негујте себе и споменуте делове тела.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here