Девет раскошних биљака које воле да цветају у хладовини

1268
Фото: Pixabay

Ако на вашем балкону или у башти преовладава хладовина, или имате део баште који је већином у хладу, а желите и њега да обогатите раскошним и мирисним цветовима, представљамо вам најлепше цвеће не подноси јако сунце!


Ове прелепе биљке обожавају хладовину, а неке од њих ће вас обрадовати раскошним цветовима чак и у хладним зимским месецима!

1. Фуксија

Ово предивно цвеће цвета током читаве сезоне, и најбоље је за висеће саксије. Одлично успева у потпуној сенци. Воле високу влажност ваздуха, па је треба орошавати по листовима, и доста ђубрива. Током зиме је треба унети у кућу и и даље пазити да има довољно влаге.

2. Персијски штит

Дивна биљка љубичастим листовима која потиче са Мјанмара. Цвета чак и током зиме, па ће вас њени атрактивни металик цветови радовати и током хладног периода. Ипак, не подноси мраз, па је у најхладнијим месецима треба унети у затворен простор. Не подноси топлоту директног сунца, јер оно може да направи велику штету на листовима.

3. Лепи Јова

Ова једногодишња биљка сву своју лепоту показује у хладовини. Целог лета ће вас увесељавати раскошним цветовима прелепих боја. Све што треба да урадите јесте да овај цвет редовно заливате.

4. Торенија

Ако волите цвеће романтичног изгледа, торенија је прави избор за вас. Изгледом подсећа на дан и ноћ. Лето у хладу ће јој и те како пријати. Најлепше изгледа када се не меша са неким другим цвећем.

5. Лобелија

Овај прелепа једногодишња биљка најбоље изгледа када се „прелива“ из саксија. Не воли јаку врућину и директно сунце, а воли редовно и обилно заливање.

6. Украсна коприва

Листови ове дивне биљке обликом подсећају на коприву, али се разликује по атрактивним бојама. Ова биљка нема цвет, па је најбоље садити је између другог шареног цвећа. Најбоље успева на температурама већим од 13 степени, али може да презими и у башти.

7. Бршљан

Ако сте љубитељ зеленила без цвета, бршљан је одличан избор за башту у хладовини.

8. Бегонија

Ово цвеће у дивљини природно расте у сенци дрвећа. Не подноси директно излагање сунцу. Потребна јој је добра дренажа и растресито земљиште. Земља никад не треба да буде ни превише влажна, ни превише сува. У зимском периоду треба је унети у кућу.

9. Кукурек

Иако изгледа нежно, овај цвет је веома жилав и издржљив. Цвета од краја зиме до раног пролећа, понекад пробијајући се кроз снег. Доступан је у различитим бојама, од чисто беле до ружичасте.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here