Ovih 6 biljaka štite vaša pluća i disajne puteve

402
Foto: Opanak

Ovih 6 biljaka su delotvorne pri prevenciji i lečenju infekcija:

Žalfija – Čaj od ove biljke ublažava tegobe disajnih puteva i pluća. Ona poseduje materije i jedinjenja koja inhaliraju i pročišćuju disajne puteve i sinuse. Obavezno se inhalirajte ovim čajem ako imate problema sa sinusima.

Origano – Ne koristite se samo kao začin jelima, već je ova biljka od vitalnog značaja za vaš imuni sistem jer je puna vitamina i hranjivih sastojaka. Ima pozitivan efekat za respiratorni trakt i nazalne disajne puteve. Ulje origana je jako dobar je u lečenju streptokoki.

Eukaliptus – Uglavnom se upotrebljava da ublaži iritaciju grla i učvrsti dobro funkcionisanje disajnih puteva. Upravo zbog toga je neophodan sastojak kod većine lekova protiv kašlja.

Divizma – Verovatno nikada niste čuli za ovu biljku ali i cvet i list ove biljke imaju medicinsku vrednost i koriste se u pravljenju ekstrakta koji ojačava pluća i čisti sluz iz ovog organa. Za jednu šoljicu čaja potrebna je jedna kafena kašičica osušene biljke.

Širokolisna bokvica – List ove biljke koristi se godinama unazad da oporavi grudni koš i ublaži kašalj. Pogodna je protiv kašlja, prehlade i iritacije pluća. Bokvica pomaže i protiv suvog kašlja.

Pepermint – Pepermint sadrži mentol, koji opušta respiratorni trakt i mišiće i pomaže pri lakšem disanju. Mnogi melemi sadrže ulje peperminta sa svim svojim blagotvornim, dodatnim jedinjenjima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here