Шта за ручак на брзину?

5379
Фото: Canva Pro

Немате довољно времена или просто немате идеју а желите здрав и брз ручак? Иако сте у журби припремљени оброк треба да буде квалитетан зато ћемо вам дати пар рецепата са портала majkapriroda.com.


Паста салата

Овај рецепт је уједно нутритиван и укусан а ово су потребни састојци за припрему: 300 гр пасте по избору, 2 кашике песто соса, 3 шоље мајонеза, 1 паприка, 70 гр маслина, 1 краставац и 1 парадајз. Скувати пасту па потом оставити са стране да се охлади. Исецкати на коцкице сво поврће па додати охладјену пасту. Потом додати мајонез и песто со па све добро измешати. Ставити у фрижидер да се охлади.

Сендвич са пилетином

Овај рецепт је лак за спремање и изврсног укуса. Састојци неопходни су: зелена салата, 8 кришки хлеба, 1 јаје, 2 лука, 2 комада пилечих прса, 1/3 шоље мајонеза, со и бибер. Пилетину у посуди посолити и забиберити по укусу. Потом је у рерни пеците на 160 степени око пола сата. Онда оставити пилетину са стране и исецкати на ситне комадиће. У другој посуди измешати лук, јаје и пилетину. Потом додати 1/3 шоље мајонеза. Смесу послижити заједно са хлебом и зеленом салатом.

Foto: Pixabay

Запечени пилећи филети са сиром

Ако не знате шта за ручак, ево идеја за обилан и преукусан оброк који можете спремити брзо има ли ишта боље? Од састојака вам је потребно: 600 гр пилећег белог меса, 2 парадајза, 150 гр моззарела сира, босиљак и 1 кашика зачина за пилетину. Рерну укључити на 180 степени а пилећи филе послоти по жељи и додати зачин за пилетину. Прво пропржите на уљу пар минута пилећи филе па ставити на плех премазан уљем. На пилетину ставити сир, колутове парадајзаи босиљак. Оставити да се пече око 10 – 15 минута. Може се служити уз салату, кромпир, пиринач…

Запечено поврће са сиром

Ево једног рецепта за брзи ручак из рерне. За припрему је неопходно: 200 гр броколи, 2 шаргарепе, 2 кромпира, 500 гр грашка, путер, млеко, 3 јаја, 200 гр качкаваља и презле. Кромпир и шаргарепу исећи на колутове, броколи на ружице и грашак ставити у слану воду да се прокува. Када се прокува поврће ставити га у посудупремазану путером. Додајте јаја и мало млека. Ставити у рерну да се пече на 200 степени. После пар минута додати и качкаваљ одозго.

Салата од шунке и качкаваља

Ово је рецепт за чију припрему вам је потребно свега 20 минута. Биће вам потребно: 4 парадајза, 1 главица црног лука, 200 гр шунке, 100 гр каћкаваља, 3 јаја, 100 гр мајонеза, 3 кашике сенфа и јабуково сирће. Јаја ставити да се кувају. Потом када се охладе исецкати их. На коцкице исецкати: шунку, качкаваљ, парадајзт и лук. Затим промешати све састојке и додатисенф и мајонез. На крају прелити са јабуковим сирћем. Може се служити као додатак уз било које јело или јести уз хлеб.

Фусили са поврћем

Овај рецепт је одличан избор и за вегане. Припрема је следећа: Загрејати рерну на 180 степени. 200гр бундеве исецкати на коцкице и додати кашику уља. Пећи око 25 минта. 2 чена белог лука пропржите и 1 главицу црног лука заједно са 7 чери парадајза и 8 исецканих шампињона. Мешати пар минута и за то време са стране скувати фусиле. На крају све сједините и уживајте у укусу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here