Хумана акција за особе ометене у развоју

Припадници Војске Србије уручили новчану помоћ дому које већ деценијама води бригу о особама ометеним у развоју

248
Фото: Министарство одбране Републике Србије

Припадници Војске Србије који су у саставу вода за заштиту снага учествовали у мировној операцији Уједињених нација у Либану су, по повратку из мисије, уручили новчану помоћ Дому за особе ометене у развоју при Манастиру Свете Петке у селу Извор код Параћина.


Новчану помоћ су припадници ове јединице из састава Команде за обуку уручили сестринству манастира, које већ деценијама води бригу о особама ометеним у развоју. Уручењем помоћи наставља се низ хуманих акција које припадници Војске Србије ангажовани у мировним операцијама спроводе, сада већ традиционално, како у земљи ангажовања тако и у Републици Србији по повратку из мисије, и које осим хуманог аспекта доприносе и успостављању међусобног поверења између припадника Војске Србије и локалног становништва.

Припадници вода за заштиту снага су у мировној операцији Уједињених нација у Либану били ангажовани од августа прошле године до почетка марта, и за то време су, у сложеним безбедносним условима у овој блискоисточној земљи, реализовали све постављене задатке у складу са мандатом мисије и на достојан начин репрезентовали Војску Србије и Републику Србију.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here