Како да правилно очистите купаћи костим

Овако ћете моћи да га носите годинама

385

Неки од разлога што сви једва чекају лето поред сунчања и одмарања је свакако и купање. Одмор поред воде неизбежан је по високим температурама са којима се суочавамо.


Било да је то базен, река или море увек је лепо на себи имати купаћи костим, који поред тога што лепо стоји требало би да буде и очуван.

Уколико не желите сваке летње сезоне да трошите новац на нове купаће костиме, који знају бити веома скупи, ми вам откривамо трикове како да спречите испирање боје, истезање тканине и учините да ваш купаћи од прошле године изглед као нов. Ево шта је потребно да урадите.

Првенствено, требали би очистити остатке крема или уља за сунчање. Овакве флеке могу упропастити ваш купаћи костим.

Затим, потопите ваш купаћи у топлу воду да се ослободи хлора или соли. Лаганим покретима истрљајте тканину сапуном. Сапун исперите и оставите купаћи костим да се осуши.

Уколико вам је мрско да купаћи перете ручно, ставите га у посебну кесу за прање пре него што укључите машину за прање веша. На тај начин ћете спречити истезање тканине на вашем костиму.

Када сте га опрали, ставите га на пешкир и оставите на место које није директно изложено сунцу. Уколико га оставите на сунцу, боје ће избледети.

Флеке које не можете да скинете, никако немојте да гребете ноктима. У том случају, најбоље је купаћи костим однети на хемијско чишћење.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here