Како да проверите квалитет одеће пре куповине?

Када сте у продавници и нешто вам се допадне, урадите "пробну вожњу"

407

Замислите да идете на важан пословни састанак и одједном видите да вам је савршено испеглана кошуља изгужвана због каиша, а требало је да изгледате савршено.


Или још горе – појачано знојење оставило је траг на вашој хаљини. Или сте можда прикупили комплименте од пријатеља и познаника о свом новом луксузном џемперу, а неколико дана након куповине изгубио је облик и квалитет материјала се показао лошим.

Изгужвана одећа и мрље испод пазуха могу покварити утисак чак и на најсамоуверенијој жени и претворити је у анксиозну.

Дакле, када сте у продавници и нешто вам се допадне, урадите „пробну вожњу“ у три лака корака.

Проверите колико се одећа гужва

Пре свега, узмите тканину, стисните је у шаку и држите је 3-5 секунди.

Онда пустите и видите шта ће се десити. Ако производ остане згужван, овако ће изгледати након што у њему седите само 10 минута, а да не спомињемо цео дан на послу или изласку.

Ова препорука не важи само када купујете платнену одећу. Када купујете платнену одећу, будите сигурни да ће се изгужвати чак и ако се сагнете да бисте на минут обули ципеле.

Али, ланена одећа је можда једина која и даље изгледа добро чак и када је изгужвана.

Нажалост, то не значи да можете прескочити пеглање – разлика између испегланог и набораног платна и непегланог платна је врло јасно видљива.

Отпорност на влагу

Други корак је провера отпорности на влагу.

Да бисмо то урадили, потребно је да поквасимо предмет, већина људи са собом носи флашу воде. Довољно је да навлажите прст и држите га на унутрашњој страни комада одеће који вас занима.

Ако се на предњој страни појави влажна тачка, овај део гардеробе може да вас изневери у најнеповољнијем тренутку, без обзира на годишње доба.

И ако је згужвана одећа понекад прихватљива, влажни пазуси никада неће бити. Зато посебно пажљиво проверите кошуље, блузе, топове и уску трикотажу јарких боја.

Трљање

И последњи тест – узмите комад одеће који планирате да купите са обе руке и снажно га трљајте најмање минут.

Ако одећа није квалитетна, одмах ћете видети мале петље које нису добро урађене.

Иначе, не покривају се само џемпери, већ и вунени капути и памучни предмети попут мајица и дуксева. То се дешава због лошег квалитета израде конца – што је конац тањи и дужи, то је производ бољи и мање су шансе да ће бити оштећен, пише Женски магазин.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here