Srbija 1. juna otvara granice sa četiri države, negativan test uslov za ulazak

750
Фото: 021.rs

Državljani Srbije moći će da uđu u Srbiju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata, odlučila je Vlada na današnjoj sednici.


Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Vlada je na sednici usvojila protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

[rev_slider alias=“prvi_test_slajder“][/rev_slider]

 

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Srbiju da uđu uz dva uslova – negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Krizni štab za zaštitu zdravlja preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Ovakva odluka je donesena jer nijedna od ovih zemalja nije bila žarište korona virusa, pišu Blic i Kurir. Dodaje se da je odluka donesena najpre zbog studenata iz Republike Srpske i Crne Gore, koji će cirkulisati između tri zemlje.


Pogledaj: Od danas prijave za 100 evra

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here