Ана Динга – трећа на републичком такмичењу из српског као нематерњег језика

Тимским радом, Ана и њена менторка Каролина Гашпаровски постигле су велики успех

У мору свакодневних вести, приче о младим људима који остварују велике успехе, изазивају посебно дивљење. Данас представљамо инспиративну причу о Ани Динга, ученици седмог разреда Основне школе „15. октобар“, из Пивница.

Основна школа „Херој Јанко Чмелик“, у Старој Пазови 26. маја, била је домаћин републичког такмичења из српског као нематерњег језика, где су учествовали ученици из 52 школе. Ана је својом посвећеношћу и љубављу према српском језику, освојила треће место и показала да труд и рад могу да воде ка великим достигнућима.

На путу ка успеху, Ана је прошла кроз интензивну припрему са својом менторком, Каролином Гашпаровски, која је изразила своје велико задовољтсво.

„Сваки успех ме испуњава и чини срећном, а овај поготово, јер је он показатељ мог рада и залагања да своје знање и жељу за напредовањем, пренесем и на моју ученицу“, каже менторка Каролина и додаје да је највиши ниво такмичења уједно и показатељ да деца поседују одговарајуће вештине и знање и да се труде да дају све од себе како би били најбољи.

Своје узбуђење не крије ни ученица Ана, која није очекивала овакав успех на такмичењу.

„Мислила сам да ће тестови бити много тежи за мене , али испоставило се да сам била међу најбољима. Била сам одушевљена, зато што то представља велики корак напред у мом досадашњем образовању. Било је много учесника, а самим тим и велика конкуренција“, наводи Ана.

Поред републичког такмичења из српског као нематерњег језика, Ана се истакла на бројним другим такмичењима, показујући своје разноврсне таленте и интересовања.

„Ове године сам учествовала на такмичењу из математике, словачког језика и веронауке. Из словачког језика сам, такође, дошла до републичког нивоа и освојила пето место“, каже Ана, чиме показује да су воља и упорност кључни фактори на путу ка великим постигнућима.

Осим што постиже успехе у школи, Ана се у слободно време бави и у другим друштвеним активностима.

„Своје слободно време најчешће проводим са својим најближима, породицом и пријатељима. Тренирам одбојку већ четири године у Бачком Петровцу, у клубу ОК „Младост“, где тренутно играм као пионирка, али ускоро прелазим у групу сениорки“, каже наша саговорница и открива још једну занимљиву активност којој посвећује пажњу у слободно време.

Фото: лична архива

„Осим тога, уживам да помажем тати у његовом рекреативном спорту са коњима. Он се бави коњичким спортом и заједно спремамо коње за трке. То укључује неговање, храњење и вежбање коња, што нам омогућава да проводимо квалитетно време заједно“, наводи Ана и додаје да је кроз овај спорт стекла многе корисне вештине и дубље разумевање према животињама.

Упркос својим тренутним успесима, Ана Динга има јасну визију за своју будућност и већ сада размишља о својим наредним корацима.

„Када завршим основну школу, моја жеља је да упишем смер за зубног техничара. Јако ми је занимљив процес прављења протезе, а посао зубара делује ми као нешто чиме бих волела да се бавим у будућности. Као мали, сви су одувек имали страх од одласка код зубара, међутим ја нисам једна од њих, и зато себе видим као успешну одбојкашицу и сналажљиву зубарку“, закључује наша саговорница.

Са оваквим талентом и амбицијом, Ана Динга је спремна за светлу и и успешну будућност, а њени успеси тек предстоје.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here