Ива Шкаво – оличење знања и емпатије

Ива Шкаво, ОШ "Десанка Макимовић" Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Ива Шкаво, ученица 8/2, изабарана је за ђака генерације у ОШ „Десанка Максимовић“ из Бачке Паланке за школску 2023/24. годину.


Како каже њена разредна, Стојанка Мандић Дошлић, од првог разреда основне школе се истицала у учењу и владању о чему сведочи Вукова диплома и читав списак освојених награда.

Ива је као ученица била снажно мотивисана да учи и напредује. Поуздана и тачна, увек спремна да свима помогне, успешно је обављала све задатке. Њено интересовање за учење умногоме превазилази ниво просечног ученика што показује не само њен успех, него и њена самосталност у раду.

Поред интелектуалног рада посебну пажњу посвећује и свом физичком здрављу. Активан је члан РК „Лавови“ из Бачке Паланке, са којим постиже запажене резултате. Бављење колективним спортом помогло јој је да развије такмичарски дух и смисао за тимски рад не само у спорту него и у животу.

„Као друштвена и културна особа добро се сналази међу својим вршњацима. Трудила се увек пуним срцем да име наше школе представи на најбољи могући начин. Радо је учествовала у многим хуманитарним акцијама“, рекла је Ивина разредна, Стојанка Мандић Дошлић и додала да све ове особине указују да ће потпуно заслужено бити примљена у средњу медицинску школу, а која ће бити тек прва степеница у њеном напредовању и стручном усавршавању.

„Надам се да ће наша ученица достићи високо место у науци коју је одабрала за животно занимање. Верујем да ће се сећати по добрим и лепим стварима своје основне школе. Такође јој желим пуно успеха и у приватном животу“, додала је за крај Стојанка Мандић Дошлић, Ивина разредна.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here